Аудиторська та фіскальна служби виявили порушення у роботі «Лозівського кінзаводу №124»

Помічник народного депутата Анатолія Гіршфельда Олег  Губенко, зустрівся з членами ініціативної групи Кіненнської сільради. Обговорювали  непрозорість діяльності «Лозівського кінзаводу №124» – філії ДП  «Конярство України». 

Помічник обранця зазначив,  депутат тримає ситуацію на контролі з часу першої скарги на «Лозівський кінзавод» – 2015 року. Тоді селяни нарікали,  через кінзавод  їмвзагалі не розпаювали землю.З цього приводу Анатолій Гіршфельд систематично направляв запити у Міністерство агрополітики та до Прем’єр-міністра.

У 2018 році надійшла чергова скарга, що кінзавод заборгував Кінненській сільраді податки за кілька місяців. Менш, ніж за тиждень, після втручання народного депутата, борги виплатили. Після цього обранець направив ще 2 запити  – у Державну фіскальну та  аудиторську служби – з проханням перевірити діяльність «Лозівського кінзаводу №124». Аудитори  встановили недоліків та порушень на загальну суму 14 мільйонів гривень, розповів Олег Губенко.  За його словами, фіскальна служба також виявила порушення.

Помічник обранця закликав членів ініціативної групи Кінного не чекати, а  й займатися проблемою на своєму рівні.Член ініціативної групи  Кінненської сільради Олександр Тищенко назвав втручанням Анатолія Гіршфельда результативним, та заявив,  що збирається звернутися також до губернатора Харківщини та обласного окружного депутата.

Ярослава Носенко