Україна+ на Харківщині Фермерство

Україна вже 5 років бореться  з африканською чумою свиней.   По всій країні фіксують лише ріст захворюваності –в той час, як у 2012 році зафіксували 1 випадок , то на 20 листопада 2017 року  їх вже 281. Хвороба вразила майже всі області України, не винятком стала  і Харківщина. Тут постраждали одразу декілька районів – один з останніх спалахів фіксували  на Близнюківщині у селі Надеждине.

 


У 2017 році уряд вирішив підтримати аграріїв країни – впровадив спочатку 15%, а потім 20% компенсацію при купівлі вітчизняної техніки. Над розробкою механізму відшкодування 20% вартості агротехінки працювали Національний комітет із промислового розвитку та Мінагрополітики. Така держпідтримка стимулює розвиток українського сільгоспмашинобудування на роки вперед, переконаний виконавчий директор нацкомітету Анатолій Гіршфельд.

 


Лозівщина ледве не залишилася зовсім без меду та продуктів бджолярства. А все через отруту, яку розпилили аграрії на своїх полях поблизу пасік, переконують бджолярі. 2017 рік для багатьох став не просто збитковим, деякі майже повністю втратили родини у вуликах. Що робили пасічники, щоб врятувати своє господарство, та які поради з цього приводу дають досвідчені спеціалісти з інших районів – у матеріалі.