Теплозахисні властивості металопластикових вікон

 

Металопластикові вікна в Тернополі ось уже кілька років на піку слави. Вони користуються споживчим попитом в більшості країн світу, перебуваючи за постійними прицілом виробників, які не бажають загубитися в натовпі собі подібних. Це змушує останніх безперервно працювати над створенням все нових додаткових плюсів ПВХ-конструкцій та правильної маркетингової політики для їх представлення широкому загалу. Однак з тих пір як вони були створені, нічого кардинально нового не було створено, а головними їх достоїнствами і раніше залишаються шумо- і теплоізоляція. І якщо перша – це тільки психологічна радість для людини, втомлюється від криків молоді та стуку трамвайних рейок, то остання і фізична, особливо відчутна в умовах нашого суворого клімату.

Як повідомляє сайт https://viknaroff.com/heohrafiya-prodazhu/dveri-ternopil теплозахисні властивості – це головне багатство металопластикових вікон і забезпечуються вони особливостями конструкції і самого профілю, і склопакета. Отже, розглянемо обидва ці елементи докладніше.

Збереження тепла профілем

Профілі з полівінілхлориду виготовлені з тонкостінних порожнистих профілів (деякі з них основні, а деякі – додаткові). Вони мають кілька камер, які можуть наповнюватися або повітрям, або якимось теплоізоляційним матеріалом. При цьому рівень термічного опору даної конструкції залежить від числа камер і ширини профілю.

По суті, камери – це просто повітряні простори, проте, створені не хаотично і мають своє призначення. Кожен профіль має кілька камер (не менше 3), серед них варто виділити:

– основну (в якій встановлюється армуючий профіль, що надає твердість);

– дренажну (що відповідає за збереження тепла і забезпечує температурну компенсацію – вона відповідає за дренаж усередині профілю, приймаючи «перший удар» низької температури повітря на вулиці);

– камеру для кріплення фурнітури (що забезпечує закріплення окремих елементів фурнітури);

– 4, 5, 6-у камери (забезпечують більш високий рівень опору теплопередачі, що оптимізують теплові потоки в конструкції і мінімізують теплові втрати).

Роль склопакетів в збереженні тепла

Склопакети – це свого роду повітряні подушки, які ефективно перешкоджають охолодженню повітря в приміщенні. Таким чином, кількість камер безпосередньо впливає на теплозахисні властивості. Однокамерний склопакет (на 2 стела) рекомендується встановлювати в місцевості, де температура повітря не опускається нижче 10-20 градусів. При більш низьких температурах більш ефективним буде двокамерний варіант (на 3 скла).

Особливе місце в ряду склопакетів, призначених для збереження тепла, займають енергозберігаючі – з двох стекол, серед яких одне є низькоемісійним i-склом.

Останнє створює поліпшену теплоізоляцію.

Важливо пам’ятати про те, що навіть найтепліше вікно, що має найбільш підходящу конструкцію, може виявитися безсилим перед холодами, якщо його встановити некоректно. Тільки правильно встановлене з утепленими схилами і підвіконням, воно зберігає тепло ефективно.

________________

На правах рекламы