Колектори ca-factor – методи боротьби з ними

Факторингове або колекторське агентство «Фактор» визначає себе як українська компанія, яка допомагає банкам вибивати борги з проблемних позичальників. Як і з іншими факторинговими компаніями, з КА «Фактор» потрібно вести стандартний розмову. Для початку попросіть надати підтвердження, що цієї компанії передані повноваження вашим банком-кредитором. Згідно ч. 1 ст. 513 ЦК України правочин при зміні фінансової організації або банку відбувається на тих же правах, що й договір, яким регулюються правовідносини між позичальником і кредитором. (Більше дізнайтесь на консультації юриста в Києва та ціни). Всі права передаються від одного кредитора до іншого, згідно з договором про передачу прав. Якщо такий договір про переуступку прав відсутня, ви можете перестати розмовляти з ними.

Ca factor що це?

На сайті цієї компанії розміщена рекламна інформація для банківських структур про свою діяльність. Якщо коротко, то там розписано, що вони використовують новітні технології впливу на позичальників, тим самим гарантують практично 100% результативність своїх дій по поверненню проблемних боргів. Дії розраховані на три етапи:

  • постійні повідомлення, листи і дзвінки боржнику;
  • спілкування з родичами, колегами, начальством, літніми батьками, мають вплив на боржника;
  • суд.

На офіційній сторінці компанії є розділ «Боржникам», де не побачите статей чинного законодавства. Ймовірно тому, що там немає правових норм, які б регулювали діяльність цієї факторингової фірми. Якщо ви відкриєте вікно «Підтверджуючі документи», то побачите, що там написано теж трохи інформації, і вона перекручена у вигідному світлі для них.

Боротися з цією компанії навіть необхідно, так як закон завжди на стороні фізичної особи, тобто позичальника. Якщо працівники колекторського агентства КА «Фактор» можуть вимагати, гроші з позичальника, то це повинно виконуватися в правовому полі. Спочатку повноваження банком повинні бути передані цій компанії договором переуступки прав. У договорі має бути прописана та сума, яка передбачалася на початку укладення кредитної угоди між банком і позичальником.

Більше про коллектороів ми можете прочитати у цій статті: https://golovko.com.ua/ispoved-kollektora-banka-vybivayushhego-dolgi

КА «Фактор» Манівео

Припустимо, ви повинні кредит «Манівео», «Швидко гроші» або інший мікрофінансової організації, і вам починають дзвонити з КА «Фактор». Звертайтеся до юристів, які займаються питаннями банківської заборгованості. Такі фірми є в будь-якому місті. Інформацію про юристів можете подивитися в інтернеті через спеціальні сервіси антиколекторів.

На їх сторінці «Фактор» описано, що вони впливають на боржників через дзвінки, спілкування з родичами, колегами, керівництвом на роботі і за допомогою судового спору. Але до суду вони практично ніколи не звертаються, тому що законних підстав у них немає. Вони цілком порушують чинне законодавство України.

  • Все ж в спілкуванні з співробітниками КА Фактор використовуйте всі докази:
  • ведіть записи телефонних дзвінків;
  • збирайте відправлені вам листи;
  • показання свідка.

Але, малоймовірно, що вас запросять до суду за позовом КА «Фактор», оскільки вони порушують кілька статей:

Стаття 182 КК України. За поширення персональних конфіденційних даних. За порушення цієї статті їм може загрожувати позбавлення волі до трьох років.

Стаття 189 КК України. Вимагання з загрозою псування майна, застосування насильницьких дій тягнуть за собою покарання до 5 років арешту.

Стаття 355 КК України. Примушування до виконання цивільно-правових обов’язків шляхом погроз насильницького дії або псування власності. Порушення статті тягне покарання до 2 років арешту.

Коли ви в спілкуванні з представниками цієї компанії згадуєте ці статті, вони кидають трубку.

КА «Фактор» відгуки

Відгуки позичальників свідчать про те, що неприємними дзвінками з цієї колекторської компанії стикаються все більше людей. Але законні методи боротьби навіть у телефонному режимі ставлять їх на місце. Якщо ви показуєте, що спокійні, юридично підковані, не боїтеся порожніх погроз і обіцянок розправи, вони розуміють, що подальше їх розмова безглузда. Дзвінки будуть надходити на Вашу електронну адресу рідше. Пам’ятайте про те, що закон завжди на вашому боці.

________________

На правах рекламы