Витратні матеріали для принтера як вибрати

 

Здається, що вибрати папір для принтера нескладно і для цього можна придбати будь-яку пачку. Однак це не так. У кожному магазині канцтоварів будуть запропоновані найрізноманітніші упаковки, що відрізняються за кольором, розміром і кількістю. До вибору все-таки варто поставитися з усією серйозністю, адже від властивостей паперу буде залежати термін експлуатації техніки. Щорічно через це ламається безліч приладів. Щоб цього не допустити, в першу чергу потрібно ознайомитися з інструкцією і знайти інформацію, що стосується витратних матеріалів. Це потрібно для правильного вибору паперу, адже вона відрізняється більш ніж 12-ма параметрами. Перед покупкою краще вийти на сайт виробника і вивчити всі відомості про склад і виробництві їх товару.

Найважливіші параметри паперу
Знаючи все характеристики паперу можна без праці навчитися розуміти як вибрати папір для принтера. Це полегшить роботу техніки і збільшить термін її експлуатації. Розглянемо найголовніші параметри та можливі дефекти.

Розмір
Вимірювання робляться в міліметрах (мм). Різні країни затвердили свої стандарти для паперу. Тому на упаковках їх часто вказують відразу в північноамериканському і міжнародному варіанті. Перший дуже рідко зустрічається в нашій країні і навряд чи його вдасться знайти. Міжнародний стандарт розділений на кілька серій:
• А (для простих документів);
• В (необхідний в поліграфії);
• С (використовується для конвертів).
Спочатку пишеться буква, а за нею цифра, за якою і вибирається розмір. АТ (841 × тисяча сто вісімдесят дев’ять) є найбільшим листом, потім йде А1, складений удвічі і т. Д. Більш популярний формат – це А4 (210 × 296 мм), що застосовується як для офісів, так і домашнього використання. Коли виробник принтера вказує один розмір, то можна пробувати друкувати на інших. Якщо ж модель підтримує різні види паперу, то доведеться налаштовувати прилад під необхідний формат. При відправленні сторінки на друк також слід вказувати формат, так як в налаштуваннях за замовчуванням завжди записаний А4.

щільність
Вимірюється в г / м² (грам на метр квадратний). Для принтера краще щільність 80-95 г / м². Щоб зрозуміти відмінності, можна порівняти з газетним папером, щільність якої складає 50 г / м², а у картону більше 250 г / м². Для друку з обох сторін потрібна велика щільність, інакше текст буде просвічуватися. При виборі дуже маленькою щільності папір може порватися або заживає в прилад, що призводить до поломки.

яскравість
Вказується у відсотках. На яскравому варіанті текст виглядає контрастніше. Важливі документи краще друкувати на білосніжній папері, це білий аркуш зі 100% яскравістю. У сірій яскравість маленька. Очі людини не вловлюють всі відтінки кольору і невелика відмінність буде непомітно.
клас
Папір розділяється на кілька класів, які мають великі відмінності за зовнішнім виглядом, вартості і складу.
А (елітний) – виготовляється з високоякісної сировини і купується для рекламних плакатів, документів і т. Д. Її вартість набагато вище, ніж у інших, але і служить теж довше.
В (середній) – має більш низьку ціну і непогану якість. Вона відрізняється гладкістю і підходить для двостороннього друку.
З (економ) – підходить для звичайного користувача, що не збирається друкувати важливі доповіді. Вона має прийнятну вартість, завдяки чому і користується популярністю.

На дотик
При покупці навряд чи вдасться помацати папір, так як вона продається в пачках і їх не дозволяють розкривати. Тим більше, якщо це інтернет-магазин. Але спробувавши на дотик листок вже буде зрозуміло чи варто купувати таку ж наступного разу. Для початку потрібно піднести лист до джерела світла. Якщо є дефекти або нерівності їх відразу ж буде видно. Далі необхідно провести по ній рукою. При наявності пилу або шорсткості її краще не брати. Краї також повинні бути рівними, що говорить про якість ножів для різання на виробництві. В одній партії іноді знаходять якісні краю разом зі рваними, що дряпає друкує головку і призводить до заміни деталей. Огляньте листи і переконайтеся, що вони однакові.

________________

На правах рекламы