Вартість домашньої пивоварні на вітчизняному ринку

Вартість домашньої пивоварні на вітчизняному ринку

Українські любителі пива, які планують освоїти нову для себе справу – домашнє пивоваріння, часто задаються такими питаннями: «Скільки коштує міні пивоварня? Від чого Залежить ціна на міні пивоварню? ». Спробуємо знайти відповіді на них.

Що за техніка – автоматизована міні пивоварня?

Компактні, оснащені інтелектуальною системою управління пивоварні комплекси – то обладнання, яке дозволяє цінителям нефільтрованого живого пива варити його в домашніх умовах. Апарати з’явилися на вітчизняному ринку недавно, але вже встигли завоювати популярність. А попит, як відомо, народжує пропозиції. Сьогодні в спеціалізованих магазинах зустрічаються пивоварні, різні за обсягом, розміром, наявності опцій, конфігурації. Ціна у них теж відрізняється. Від чого вона залежить?

  • Від популярності бренду. Без сумніву, чим більше і відомішим торгова марка виробника, тим дорожче буде обладнання. Треба розуміти, що споживач платить не просто за «розкрутку», але за гарантії. Цінуючи своєю репутацією, великі бренди проводять дослідження, тестування. Тому покупцеві пропонується якісний товар.
  • Від можливостей. У цьому пункті заховані відразу кілька параметрів: обсяги виробленого пива, наявність додаткових опцій, які розширюють для споживача перелік рецептів, які можуть бути використані за допомогою цього обладнання.
  • Зручність експлуатації або простота технології. Чим більше пивоварних процесів в машині автоматизовано, тим вона буде дорожче аналогічних агрегатів, що вимагають більшої участі оператора.
  • Додаткові аксесуари. Якщо в комплекті пивоварні відразу йдуть різні воронки, мірні склянки, ложки, то заплатити доведеться більше, ніж за таку ж за технічними параметрами пивоварню, але без аксесуарів.
  • Розмір і вага. Ці характеристики пов’язані з матеріалами виготовлення техніки. Більш довговічні матеріали корпусу і комплектуючих елементів – вища ціна.
  • Ремонтопридатність. Для будь-якої техніки це важливий показник. Якщо машина легко розбирається і ремонтується, вона обійдеться дорожче, ніж «одноразова» техніка, відновити працездатність якої після збою неможливо.

Якщо говорити про конкретні ціни, то в Україні вартість міні пивоварень в інтернет магазинах починається з показника в 3-4 тисячі гривень. А говорити об’єктивно про верхню ціною обладнання неможливо, так як практично кожен день виробники пропонують ще більш високотехнологічні, компактні, ультрамодні і дорогі моделі.