Основи вибору ортопедичного матрацу

Мінімальна потреба в ортопедичному матраці сьогодні відома для кожної людини і вже не викликає таких сумнівів, як було раніше. Однак, не дивлячись на їх популярність, вибрати правильну модель зможе далеко не кожен користувач.

Сучасна різноманітність асортименту та моделей таких виробів для сну, часом ставить кожного покупця у тупик. Це значить, що обійтися без консультації по ортопедичному матраці від знаючого фахівця або додаткової літератури досить складно. Сьогодні експерти інтернет-магазину Мебель Ок розповідають основні критерії вибору ортопедичного матрацу.

Якими бувають ортопедичні матраци?

Перш за все треба знати, що такі вироби розрізняються за внутрішньою конструкцію. Відповідно до цього, матраци бувають:

  • Без пружинні;
  • Пружинні.

Ортопедичні матраци без пружин

У свою чергу, моделі, які мають пружини можуть бути з блоком пружин Боннель або ж мати незалежний пружинний блок з назвою Pocket Spring.

З пружиною чи без: який вибір правильний?

Для того, щоб зрозуміти яка сама конструкція буде оптимальною для конкретної людини, необхідно порівняти їх характеристики.

І перші, і другі вироби мають ортопедичний ефект. Тобто, вони забезпечують максимально істотне положення тіла і спини під час сну або простого відпочинку на ліжку. Винятком можуть бути лише моделі, які мають пружинний блок Боннель — ортопедичний ефект в них мінімальний.

Така система пружин є взаємопов’язаною конструкцією. Тобто, тиск у одній точці обов’язково тягне за собою відповідні реакції у сусідніх пружинах, для того, щоб рівномірно розподілити навантаження по всьому матрацу. Не зважаючи на те, що такі вироби мають досить невелику ціну, така особливість є істотним недоліком при виборі матраців. Особливо, якщо матрац потрібен для двоспального ліжка. Вся справа у тому, що будь-які зміни пози однієї людини будуть викликати коливання спального місця під іншою людиною, порушуючи її сон.

Матраци, що мають пружини незалежний блок, такого недоліку позбавлені, оскільки у них забезпечується точкова реакція на тиск. Завдяки такій властивості незалежні матраци добре повторюють контури тіла кожної лежачої людини, демонструючи високий рівень анатомічного та ортопедичного ефекту. Навіть якщо дві людини, на двоспальному ліжку, будуть мати значну різницю у вазі, це не буде викликати зовсім ніяких незручностей, оскільки кожен елемент матрацу існує незалежно від іншого.

Ортопедичні матраци з пружинним блоком

Ті вироби, які не мають у своїй конструкції пружин, є симетричними або асиметричними комбінаціями настільних шарів, виконаних з різних матеріалів. Залежно від того, які прошарки переважають: жорсткі або еластичні, формується відповідний рівень жорсткості виробу.

Найбільш популярними моделями сьогодні є ті, які характеризуються середньою жорсткістю, оскільки вони забезпечують комфортний баланс для людини. Експерти інтернет-магазину Мебель Ок говорять про те, що моделі з підвищеним рівнем жорсткості рекомендовані для людей, які мають особливі медичні показання. Наприклад, для підлітків, у яких тільки формується хребет або для людей, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом. А ось м’які моделі, навпаки, показані людям похилого віку.