Як за допомогою геймпада для телефона зробити ігрову консоль?

Сучасні планшети на операційних системах iOS і Android мають широкі можливості, одне з застосувань гаджетів – використовувати їх в якості повноцінних ігрових платформ. Сприяє цьому як висока продуктивність сучасних чіпсетів, так і щомісячна поява величезної кількості захоплюючих ігор для мобільних пристроїв. Але для повноцінного відчуття ігрової консолі знадобиться такий важливий аксесуар, як ігровий контролер або, простіше кажучи, ігровий геймпад для телефона або планшета.

Частина 1: Який ігровий геймпад для телефона купити?

Перш ніж купувати геймпад для телефона слід визначитися, як будемо грати – на екрані смартфона або планшета, чи виводити зображення на екран телевізора? Якщо вибрати перший варіант, то варто розглянути геймпади з телескопічним розсувним тримачем, в які можна вмонтувати планшет або телефон. Безсумнівний лідер в цьому сегменті це геймпад iPega PG-9023.

геймпад iPega PG-9023

Якщо плануєте виводити зображення на телевізор, то краще взяти компактний і зручний геймпад, наприклад, наступні бездротові моделі:

  • PXN-9623,
  • MOCUTE-053,
  • iPega PG-9025;
  • iPega PG-9076.

Всі перераховані гаджети відносяться до категорії бездротових геймпадів, їх можна підключити до планшета за технологією Bluetooth. З переліком бездротових геймпадів можно ознайомитись за посиланням www.agsat.com.ua/smart_tv_pristavki_mediapleyery/gamepad/bluetooth_besprovodnyye/.

підключення геймпада по Bluetooth

Багато популярних онлайн ігор для планшетів та телефонів підтримують роботу з геймпадом. Але за рахунок появи дуже великої кількості ігрових контролерів виникають проблеми сумісності – виникає необхідність перепризначити кнопки керування в налаштуваннях комп’ютерних ігор.

Варто уберегтися від покупки дешевих геймпадів Noname виробників. Такі ігрові маніпулятори менш функціональні, у них величезні проблеми із сумісністю – все це може негативно впливає на зручність під час ігор.

Геймпади для iPad.

Якщо ви є власником «яблучного» планшета, зверніть увагу на те, що ігровий геймпад буде позначений абревіатурою «MFi», тобто «Призначено для iPhone / iPad». Серед популярних моделей, в такому випадку, зверніть увагу на PXN 6603 Speedy MFi – один із недорогих та якісних геймпадів для iOS пристроїв.

Частина 2: який планшет використовувати для ігор?

Якщо ви плануєте запускати «легковагові» ігри, то можно використовувати навіть недорогі планшети. Якщо ви поціновувач ігор з приголомшливою графікою, то, безумовно, знадобиться планшет, що працює на основі потужного і сучасного процесора (наприклад, Snapdragon 660 або Snapdragon 435) та має не менше 4 ГБ оперативної пам’яті. До таких відносяться моделі Xiaomi Mi Pad 4 Plus або HUAWEI MediaPad M3 Lite M3.

Частина 3: як підключити до телевізора.

Але по-справжньому зануритися в ігровий світ можна лише граючи за телевізором з великою діагоналлю. Як в такому випадку передати картинку з екрану планшета на телевізор? Можливі 2 варіанти:

  • по MHL кабелю;
  • по бездротовому зв’язку.

Другий варіант відразу краще відкинути, так як бездротове з’єднання буде вносити затримку в передачу зображення, що неприпустимо під час гри.

Планшети, що працюють на базі операційної системи Android, можна з’єднати з телевізором через кабель MHL. Перед покупкою обов’язково проконсультуйтеся з менеджерами магазину на предмет сумісності MHL-кабелю з вашим планшетом.

підключити планшет до телевізору

Якщо ж у вас телевізор попередніх поколінь, з аналоговими AV-входами, то доведеться трохи поміркувати. На допомогу можуть прийти HD модулятори або перехідники HDMI-AV.

Для планшетів iPad існують спеціальні адаптери Lightning-HDMI. Вони випускаються, як під торговою маркою Apple, так і від інших виробників.

Вкрай важливо враховувати наступний момент: ігри швидко розряджають акумулятор планшета. Навіть, якщо зображення передається на монітор або телевізор, екран планшета не гасне. Батарея страждає від надмірного навантаження, процесор «пригальмовує», картинка зависає. Щоб цього уникнути, рекомендується встановити яскравість екрану планшету на мінімум. Якщо у вас є спеціальний вентилятор, використовуйте його для охолодження вашого планшета.

PS: ще одне рішення – Android TV Box + ігровий геймпад.

І, наостанок, розглянемо ще один варіант, як отримати ігрову консоль за невеликий бюджет. Це зв’язка Android приставки та ігрового геймпада. Приставку варто вибрати з топових, наприклад, Beelink GT1 Ultimate на чіпсеті Amlogic S912. Такий варіант цікавий тим, що крім ігрової консолі власник такого набору отримує ще й сучасний домашній медіацентр. Кількість можливостей на одиницю витрачених грошей, в такому випадку, приємно вражає.