Як купити сонячну батарею

 

Альтернативні джерела енергії поступово витісняють традиційні. Воно і зрозуміло – фактична економія досить помітна вже після року роботи. Однак для того щоб ви дійсно змогли заощадити, потрібно правильно вибрати тип джерела. Наприклад, сонячні батареї тут.

Визначте кількість тієї енергії, яку ви витрачаєте на місяць, а також розгляньте можливість зменшення потреби щоб уникнути позамежної вартості сонячної батареї.

Тепер за допомогою метеорологічних довідників визначте кількість сонячної енергії, яку можна отримати у вашій місцевості. Розрахунок, як правило, ведеться з найгірших показників. Подібну інформацію можна також знайти і в мережі інтернет.

Після цього порахуйте кількість сонячних батарей, яке вам потрібно. Для цього необхідно бажану потреба в енергії розділити на можливу вироблення тієї ж самої енергії однієї сонячної батареї. Слід зауважити, що дані розрахунки носять приблизний характер, тому слід врахувати можливий запас енергії.

Наступний момент – це підбір типу і кількості акумуляторів для батареї. І тут враховуються два параметри, а саме – струм зарядки і конструкція інвертора. Припустимо, якщо в инверторе присутній зарядний пристрій, що працює від мережі, в такому випадку воно повинно регулювати струм заряду автоматично в залежності від ступеня заряду акумуляторів. Крім цього важливо, щоб акумулятори були схильні до процесу сульфатации пластин. В іншому випадку в похмуру погоду підзарядка невеликою кількістю струму виведе акумулятори з ладу.

Необхідною властивістю акумуляторів, які використовуються в сонячних батареях, є низький рівень саморозряду. Найчастіше виробники цю відмінну рису вказують в супровідних документах. Ось, мабуть, і все, що вам необхідно знати при покупці сонячної батареї, щоб не помилитися з її вибором.