Чим приваблює туристів Шрі-Ланка

 

Одним з кращих курортів планети вважається Шрі-Ланка. Перебуваючи посеред океану, це острівна держава є власником найвеличнішою природи, досить протяжних піщаних пляжів, тропічних лісів. Недарма в дослівному перекладі Шрі-Ланка звучить як «благословенна земля». Давайте розберемося, чи варто їхати на Шрі-Ланку, ніж ця країна приваблює мільйони туристів.7

Все більше туристів воліють зустрічати Новий рік в Шрі-ланці.

Острів є справжнім раєм для туристів. Міста Канді, Сігірія і Дамбулла приваблюють своєю багатою унікальною історією. Курортні ж місця Шрі-Ланки ідеально підходять для занять дайвінгом і серфінгом. Навіть звичайне купання в теплих водах Індійського океану подарує масу задоволення.

Незважаючи на невелику площу острова, на ньому розмістилися мальовничі курорти – Коломбо, Тангалле, Трінкомале, Поттувіль.

Коломбо – найбільше місто і діловий центр острова-держави – розташований на південно-східному узбережжі. Місто багате культурними пам’ятками, храмами і мечетями. Саме тут знаходяться кращі готелі і магазини. Примітною особливістю Коломбо є те, що він розташовується на рівні моря, в результаті чого температура повітря в місті завжди + 27С.

Кращі пляжі на Шрі-Ланці знаходяться неподалік від Коломбо – в місті Тангалле. Складно знайти інше таке місце, яке ідеально підходило б для усамітнення, спокою і злиття з природою. При цьому місто має розвинену інфраструктуру, шикарні готелі, найрізноманітніші магазини.

Незабутній медовий місяць на Шрі-Ланці проводять молодята і закохані пари в самому романтичному містечку острова – на курорті Бентота. Тут також створені всі умови для водних розваг і спорту.

Сонячна погода протягом усього року панує в східній частині острова, де знаходиться знаменитий курорт Трінкомале. Це місто ніби захований від негоди і аномальних явищ природи. Крім прийняття сонячних ванн на прекрасних піщаних пляжах, туристи можуть насолодитися красою найближчих острівців і морських глибин, взявши напрокат човен або яхту. Недалеко від пляжів Трінкомале знаходяться гарячі джерела, вода яких вважається лікувальною.

У десятку кращих пляжів світу увійшли пляжі курорту Поттувіль. Туристи-серфери намагаються потрапити сюди в період вітрів, коли з вод океану піднімаються чудові хвилі. Близько пляжу Поттувіль-Поінт знаходиться найдавніший пам’ятник віком понад 2000 років – храм Magul Maha Viharaya.