Як взяти споживчий кредит в банку

Споживчі кредити в даний час є найбільш затребуваним банківським продуктом. Це пов’язано з тим, що процедура їх видачі досить проста, не потрібно надавати великий пакет документів, а часом і забезпечення, а гроші можна використовувати на розсуд клієнта.

Для того щоб отримати вигідні кредити, зверніться в банк. Як правило, всі кредитні установи надають послуги з кредитування населення. Вам буде необхідно отримати консультацію у кредитного інспектора щодо умов надання споживчого кредиту: процентної ставки, терміну кредитування, забезпечення. Обов’язково дізнайтеся у представника банку про наявність всіх комісій: при видачі кредиту, за обслуговування позикового рахунку і т.д. Якщо такі є, то врахуйте, що реальна вартість кредиту буде вище.

Після того, як ви оберете найбільш прийнятні умови кредитування, зберіть пакет документів. За споживчим кредитом він невеликий. Як правило, банки вимагають з майбутнього клієнта паспорт, трудову книжку, довідку про доходи. Якщо кредит надається з забезпеченням, то доведеться збирати документи по заставі або дані про поручителя. У деяких банках існує споживче кредитування без поручителів і довідок. Його безперечна перевага полягають в тому, що не потрібно надавати документи про доходи та зайнятості. Однак ставки за таким кредитом досить високі, тому за ризик банку, пов’язаний з видачею подібних кредитів доведеться заплатити.

Як тільки ви надасте в банк необхідні документи, фахівець з кредитування розгляне заявку. Врахуйте, що відомості про себе потрібно вказувати тільки достовірні. В іншому випадку банк буде змушений вам відмовити. Особливо це стосується кредитної історії. Якщо ви не надасте інформацію про діючі кредити, банк може розцінити це як приховування важливих відомостей і відхилити вашу заявку.

Після прийняття позитивного рішення про видачу кредиту кредитний інспектор призначить вам час, в яке буде готовий до підписання кредитного договору. Для цього вам потрібно прийти разом з поручителем, якщо кредит надається з забезпеченням, уважно прочитати документ і після цього підписати. Зверніть увагу на всі виноски і текст, написаний дрібним шрифтом. Часом, на перший погляд, несуттєві умови можуть визначати ваші подальші взаємини з банком.