Іспанські продукти харчування і їх відмінності від вітчизняних товарів

 

Напередодні свят ми завжди продумуємо страви, якими будемо балувати сім’ю і гостей. Ми мріємо про щось неординарне та смачне, те, чого не можемо дозволити собі в звичайні дні. І хтось в цей момент згадує рецепт олів’є, а хтось йде в магазин за закордонними ласощами.

Іспанські продукти є оптимальним варіантом для кожного, незалежно від звичок і переваг. Складно сказати, що сподобається саме вам, але від хамона не зможе відмовитися ніхто. Величний окіст, виготовлений з рідкісної іберійської свині, безсумнівно, прикрасить ваш стіл. Це набагато краще, ніж звична для всіх курочка в духовці, він наповнений ні з чим незрівняним ароматом та має незабутній смак.

Перш, ніж відправлятися в магазин за хамоном, ви повинні знати основні критерії його вибору. Він буває двох сортів: серрано і Іберіко. Самим елітним і дорогим є хамон іберіко. Він має злегка приплющену форму і чорне копито. Серрано виготовляється з гірських свиней, тому його ціна нижча. Найчастіше окіст має правильну округлу форму і важить близько 6 кг.

Серед існуючих товарів з Іспанії вітчизняні споживачі можуть знайти для себе улюблені. Наприклад, ковбаса сальчічон сподобається прихильникам пікантних закусок. В її складі багато часнику, перцю і гострих приправ. Неперевершений аромат і сумісність з українськими гарнірами не залишать вам байдужими.

Чоризо вважається королевою іспанських ковбас. Вона виробляється з свинини з додаванням паприки. У складі немає штучних консервантів, лише фарш, морська сіль і приправи. Ключовою особливістю сорту є яскравий колір і аромат. Почервоніння фаршу досягається за рахунок паприки, яку іспанці використовують у великих кількостях.

Сорти ломо і фует запам’ятаються тим, хто віддає перевагу сухим сиров’яленим ковбасам. Вони володіють щільною текстурою. Фует прикрашає благородна цвіль, яка дозріває протягом декількох місяців. Чим більше витримка ковбаси, тим товщий шар. До слова, цвіль ця їстівна, а оболонка виготовлена з тонкої кишки свині, тому чистити ковбаску вам не доведеться. Першокласні продукти з Іспанії ви знайдете в Інтернет магазині Jamones. Також в каталозі присутні аксесуари для нарізки і подачі виробів до столу.

Звичайно ж, це далеко не весь перелік продовольства з Іспанії, а лише найбільш популярні серед європейців вироби. Сонячна країна також може запропонувати вам сири, приготовані за унікальним рецептом з овечого та козячого молока, вина багаторічної витримки і сидр.

 

___________________

На правах реклами