З чого почати розробку сайту

 

Перед тим як почати розробку сайту визначте цільову аудиторію проекту. Якщо ви робите сайт для молодих мам, то необхідно використовувати одну структуру, а якщо блог про риболовлю – зовсім іншу. Як можна точніше опишіть ваших ключових відвідувачів: стать, вік, сімейний стан, інтереси, вільний час і т.д. Це дозволить вам не тільки створити більш привабливий сайт, але і стане в нагоді для подальшої роботи з відвідувачами.

Далі підберіть ключові слова. За якими запитами ви хочете бачити свій сайт на перших позиціях в пошукових системах? Припустимо, якщо ви продаєте електропили в Нижньому Новгороді, то ключовою для вас запит: «купити електропилку в Нижньому Новгороді», але це далеко не все. Складіть основні ключі, які може запитувати ваша цільова аудиторія, визначте їх частотність і конкурентність.

Створіть структуру ресурсу. Який формат вам підходить найкраще: інтернет-магазин, блог, візитка, портал і т.д. Визначтеся з тим, як будуть розташовані основні блоки інформації. Що ви будете там розміщувати, на які розділи необхідно поділити сайт, які підрубрики і теги будуть використовуватися. Чим об’ємніше буде сайт, тим більше часу необхідно приділити цього етапу.

Визначтеся зі стилем. Вам потрібно виявити основні кольори, які підходять вашої цільової аудиторії. Наприклад, для жіночих сайтів – це рожевий, фіолетовий, червоний, жовтий. Для чоловічих – синій, чорний, темно-зелений. Створіть логотип та інші впізнавані ознаки. Наприклад, ви можете розмістити на сайті якогось персонажа, який буде присутній на більшості сторінок.

Замовте макет проекту. Для цього ви можете звернутися в спеціалізовані компанії або найняти фрілансера. Вкажіть всі ваші побажання і дайте готові напрацювання. У підсумку ви повинні отримати готовий дизайн вашого ресурсу, який можна використовувати для верстки. Приділіть цього етапу велику увагу, не бійтеся просити дизайнера виправити недоліки або що-небудь доповнити.

Замовте верстку дизайну. Деякі компанії надають цю послугу замість зі створенням макета. Якщо ви збираєтеся використовувати будь-яку CMS, то обов’язково це вкажіть, оскільки верстка під движки вимагає додаткових знань і стоїть, як правило, помітно дорожче.

Протестуйте ресурс. Завантажте його на тестовий хостинг і перевірте функціонал. Чи все відображається коректно, чи маєте ви право зазначені можливості, чи відповідає дозвіл і т.д.

 

__________________

На правах реклами