Ліцензування будівельних робіт у 2018 році

 

Для того, щоб займатися діяльністю, пов’язаною з будівництвом, підприємці мають отримати на офіційний дозвіл – будівельну ліцензію. Цей документ надає право на здійснення робіт зі створення архітектурних об’єктів.
Єдиним компетентним органом, що займається видачею таких ліцензій, є ДАБІ, при якій діє спеціальна ліцензійна комісія. Дозволи, що видані комісією, дійсні на всій території України.

Які види будівництва вимагають ліцензії на будівельну діяльність

Будівельні й монтажні роботи загального призначення
Будівництво транспортної та інженерної інфраструктури

Порядок оформлення будівельної ліцензії

Отримання ліцензії проходить в три етапи.
Етап 1. Розгляд поданих документів. ДАБІ у 3-денний термін розглядає пакет документів, поданий заявником та в разі відсутності зауважень надсилає його ліцензійній комісії. У випадку виявлення порушень пакет залишається без розгляду. Перелік документів має, зокрема, включати:

  • заяву;
  • виписку з Єдиного державного реєстру;
  • перелік робіт, які виконуватиме заявник;
  • свідоцтво з органів статистики;
  • дані про виробничо-технічну базу компанії, персонал та його кваліфікацію;
  • відомості щодо нормативно-технічного й інформаційно-правового забезпечення;
  • інформацію про наявність на підприємстві системи контролю якості здійснення робіт.

Етап 2. Винесення рішення про видання ліцензії. Ліцензійна комісія протягом 10 днів розглядає документи на предмет відповідності ліцензійним умовам та вирішує питання щодо видачі ліцензії або про її відмову.
Етап 3. Оформлення документа. Прийнявши рішення про видачу ліцензії, ДАБІ має за законом опублікувати відомості в ЄДР. З цього моменту підприємство вважається ліцензованим. Вперше ліцензія видається на 3 роки, у разі подовження – на 5 років.

Отримання ліцензії на будівництво із «Закон Львів»

Інколи оформлення дозволу на будівельні роботи пов’язане з довготривалими бюрократичними процедурами, адже у разі виявлення порушень, особливо у нового заявника, ДАСІ може відмовити у видачі ліцензії.
Щоб цього не сталося, варто довірити справу професіоналам. Наша компанія допоможе заощадити ваш час та запобігти відмові державних органів у видачі документа.
Допомога в отриманні будівельної ліцензії у Львові та інших містах Західного регіону України включає затвердження повного переліку робіт; аналіз підприємства на відповідність вимогам ліцензійної комісії; якісну підготовку документів до подання до державного органу.
Щоб замовити консультацію юриста з приводу отримання, переоформлення, надання дубліката ліцензії, телефонуйте за телефонами, вказаними на сайті «Закон Львів».
Разом з ліцензією ви отримаєте довіру партнерів та клієнтів як надійна й стабільна компанія.

 

_____________________

На правах реклами