Як вибрати стабілізатор напруги

Сьогодні електроустаткуванням буквально напхані установи та організації, квартири і дачі, наші будинки. Однак воно може вийти з ладу через часто трапляються стрибків напруги в мережі. Уникнути неприємностей допоможе покупка відповідного стабілізатора напруги. Він дозволить підтримувати задану напругу в мережі, захистить електрообладнання від перенапруги, високовольтних імпульсів, кидків напруги живлення.

Як повідомляє сайт http://стаб.укр існує безліч різних моделей стабілізаторів. Щоб правильно вибрати відповідний стабілізатор напруги, треба визначити суму потужностей всіх споживачів, які будуть одночасно потребувати постачанні електроенергії (Вт). Потужність стабілізатора повинна перевищувати цю цифру хоча б на 30%.

Треба також не забувати, що електромотори в момент запуску споживають більшу кількість енергії, їх потужність стає номінальною під час роботи. При використанні асинхронних двигунів, компресорів, Нососи потужність стабілізатора повинна бути вище потужності споживачів в 3-4 рази.

Стабілізатори бувають однофазні та трифазні. Якщо у вас однофазна мережа, до того ж, немає приладів, які потребують подключеніятрех фаз, вибирайте однофазний стабілізатор.
Якщо мережа трифазна, це не означає, що обов’язково вибирати трифазний стабілізатор. Дешевше і надійніше взяти три однофазних стабілізатора. Справа в тому, що якщо хоча б на одній з фаз зникне напруга, трифазний стабілізатор відключить навіть однофазне обладнання.
Також обов’язково треба подивитися, як у стабілізатора зменшується потужність при падінні напруги в мережі. Деякі виробники вказують мінімальну потужність, інші – номінальну. Краще брати такий стабілізатор, у якого є 30-40% запас від споживаної потужності навантаження. Тим самим ви досягнете його щадного режиму роботи і створите резерв потужності для підключення нового обладнання.

Щоб вибрати необхідну точність стабілізації напруги, треба визначити допустимий розкид напруг електрообладнання. Так, для захисту дорогої апаратури потрібні високоточні стабілізатори з точністю +/- 3 В. Для простих пристроїв згодяться стабілізатори з точністю стабілізації +/- 12 В.

Стабілізуйте всю систему електромереж в будинку. Використовуйте комбінацію трьох або однофазних моделей. Вибір стабілізаторів залежить від сукупної потужності всіх пристроїв в квартирі. Розрахуйте параметри електричного обладнання. Для точності виміряйте апаратуру спеціальними приладами – тестером або мультиметром.

___________________

На правах реклами