Юлія Світлична привітала співробітників НДІ ім. Бокаріуса з професійним святом

6 липня керівник області відвідала Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім. Заслуженого професора М. С. Бокаріуса.

Вона ознайомилася з роботою закладу та поспілкувалася з його колективом.

Вітаючи співробітників НДІ з Днем судового експерта, який відзначається в Україні 4 липня, Юлія Світлична підкреслила, що їхня робота надзвичайно важлива для правоохоронної системи держави. Саме ці фахівці відіграють ключову роль у судочинстві, адже докази, які вони надають, завжди дуже значні, це беззаперечні факти, які ґрунтуються на науці.

«Ваш інститут є однією з найпотужніших науково-дослідних установ країни. За вашими висновками стоїть надзвичайно високий кваліфікаційний рівень. Від вашої відданості, компетентності та принциповості залежить життя багатьох людей. Я бажаю вам і надалі вірно служити своїй справі», – звернулася керівник області до учасників заходу.

Юлія Світлична вручила державну відзнаку – почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» – головному науковому співробітникові інституту Ігорю Крайнову, а також почесні відзнаки ХОДА – найкращім співробітникам закладу.

Директор закладу Олександр Клюєв відзначив, що завдяки підтримці ХОДА НДІ отримав нове сучасне обладнання.

«Поліпшення матеріальної бази інституту – дуже актуальне питання. Завдячуючи підтримці з боку обласної адміністрації та її керівника Юлії Світличної, нас почули на рівні вищих органів державної влади, і ми змогли придбати найсучасніший порівняльний криміналістичний мікроскоп виробництва США та газовий хроматограф японського виробництва. Зараз вирішуємо питання придбання новітнього комп’ютерного обладнання», – розповів Олександр Клюєв.

Він також зауважив, що Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім. М.Бокаріуса сьогодні відомий не лише в Україні, але і далеко за її межами.

Так, у цьому році інститут став членом найбільш вагомої в Європі міжнародної організації – Європейської мережі судових експертних установ ENFSI.

«Інститут уклав договори про співпрацю з судово-експертними установами Молдови, Білорусі, Казахстану, на стадії опрацювання – договори з такими ж установами Китаю, Румунії, Польщі, Киргизії. Міжнародні зв’язки постійно розширюються. Результатом наполегливої роботи всього колективу стало отримання атестату про акредитацію відповідності вимогам міжнародного стандарту», – зауважив Олександр Клюєв.