В усіх чотирьох корпусах Нововодолазької ЦРЛ встановили нові енергоощадні вікна

Кошти на заміну абсолютно всіх вікон центральної районної лікарні були виділені з обласного бюджету.

«Завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної ми змогли замінити вікна у поліклінічному, терапевтичному, пологовому та хірургічному корпусах, а також харчоблоці та пральній. Також завершуємо капітальний ремонт третього поверху хірургічного корпусу лікарні, де буде розміщуватися нове педіатричне відділення», – розповів голова Нововодолазької РДА Роман Мерзлікін.

До цього третій поверх хірургічного корпусу пустував майже 20 років. Ремонтні роботи розпочалися тут у 2017 році.

«Приміщення, у якому розміщується педіатричне відділення зараз, зовсім не відповідає нормам, тому ми вирішили перенести його у новішу будівлю хірургічного корпусу. Відділення буде відповідати всім сучасним стандартам. До робіт підійшли комплексно – повністю замінили комунікації, відремонтували палати, кімнати медичного персоналу, обладнали сучасну їдальню. Загалом у відділенні буде 12 палат та 2 палати – для немовлят, від яких відмовляються батьки», – уточнив Роман Мерзлікін.

За його словами, завершити роботи у педіатричному відділенні планують протягом місяця. Після цього розпочнеться капітальний ремонт всього хірургічного корпусу, в якому розташовані приймальне, хірургічне, травматологічне та гінекологічне відділення.

«Кошти на капітальний ремонт хірургічного корпусу були виділені з обласного бюджету за підтримки керівника області Юлії Світличної. Зараз проходять тендерні процедури, які визначать виконавця робіт», – зазначив голова РДА.

За словами головного лікаря Нововодолазької ЦРЛ Олега Яковенка, на таке капітальне відновлення заклад чекав понад 30 років. Деякі корпуси не ремонтувалися півстоліття.

«Наша лікарня обслуговує весь Нововодолазький район. За рік проводимо понад 117 тисяч консультацій у поліклінічному відділенні та лікуємо понад 5000 пацієнтів у стаціонарі. Це майже п’ята частина населення району. Люди мають лікуватися у гідних умовах», – зазначив головний лікар.