У Кегичівській ЦРЛ капітально відремонтували дитяче відділення, на черзі – терапевтичне

27 липня під час робочої поїздки до Кегичівського району лікарню відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

У Кегичівці керівник області провела нараду з керівництвом району, поспілкувалась з місцевою громадою та оглянула хід відновлювальних робіт на низці об’єктів.

Так, голова ХОДА завітала до центральної районної лікарні. Тут замінили всі вікна в лікувальному корпусі, а з початку року вже й капітально відремонтували дитяче відділення. У відділенні провели повний комплекс робіт, замінивши комунікації, підлогу, відремонтувавши стіни, встановивши нові меблі.

«Будемо підтримувати цю лікарню й надалі, – повідомила Юлія Світлична. – На черзі – ремонт у терапевтичному відділенні. Ми плануємо завершити роботи в ньому вже цього року. Продовжимо й надалі розробляти проектно-кошторисну документацію, щоб з часом кожен поверх лікарні відповідав стандартам якості – як для лікування, так і для роботи медичних працівників і лікарів».

Головний лікар Кегичівської ЦРЛ Анатолій Федоров відзначив, що щорічно в стаціонарі закладу лікування проходять близько 3 – 3,5 тисячі пацієнтів. Поліклініка приймає в середньому 390 осіб на добу. До лікарів у Кегичівку звертаються не тільки жителі з цього району, але й з сусіднього – Сахновщинського.

«Маємо три відділенні: хірургічно-гінекологічне, терапевтичне та дитяче. Окрім заміни вікон та капремонтів, останнім часом ми отримали нове обладнання, в тому числі операційні столи, апарати для наркозу тощо. Ми дуже вдячні обласній державній адміністрації та районній адміністрації за підтримку, яку маємо», – сказав головний лікар.

Голова ХОДА відзначила, що загалом у регіоні цього року приділено підвищену увагу зміцненню матеріально-технічної бази та проведенню ремонтів у закладах охорони здоров’я.

«У цілому по області цього року буде відремонтовано близько 20 об’єктів. Звичайно, ми, окрім ремонтів, закупаємо нове обладнання для закладів у всіх районах області, що дозволяє проводити сучасну діагностику та правильно назначати лікування», – сказала Юлія Світлична.