У Богодухівському районі завершують будівництво нової школи

Будівельні роботи в навчальному закладі в селі Губарівка виконані більше ніж на 80%. Залишилося дофарбувати частину приміщень, привести до ладу вхідну групу та провести упорядкування території.

На нову школу в Губарівці чекали понад 20 років – саме стільки розпочате ще в 1990-х будівництво лишалося не завершеним.

«Це питання стояло роками. Тільки після того, як до його вирішення підключилася голова ХОДА Юлія Світлична, справа зрушилась з мертвої точки», – говорить голова Богодухівської РДА Володимир Шаров.

До цього моменту діти в Губарівці навчалися в приміщенні дитячого садка, яке не пристосоване для школярів.

«Зараз у нашому НВК навчається 78 дітей. Нову будівлю школи від самого початку розраховували тільки для 1 – 4 класів, але будемо дивитися – можливо, ми всі класи сюди переведемо», – відзначає директор Губарівського НВК Катерина Кисіль.

На даний момент будівельники виконали понад 80% робіт. Усі комунікації до будівлі школи вже підведено, утеплено фасад, встановлені енергоощадні вікна й двері.

«Зараз добігають кінця внутрішні роботи – оздоблення. Залишається фарбування та вхідна група. Протягом тижня вийдемо з будівлі, передамо її школі, селищній раді, щоб вони розглядали варіанти встановлення меблів та обладнання, – розповідає представник компанії-підрядника Павло Бабенко. – А ми плануємо взятися до упорядкування території – це спортивні майданчики, огорожа, висадження зелених насаджень, тротуари, пожежні заїзди-виїзди тощо. У планах – цього року завершити всі роботи в повному обсязі».