У Люботині відкриється дитсадок на 110 місць

Будівлю, в якій розміститься заклад, оглянула голова ХОДА Юлія Світлична під час робочої поїздки до міста Люботин 1 вересня.

Ясла-садок № 5 у місті Люботин працюватиме за адресою: вул. Джерелянська, 19. Заклад відновить роботу майже за 20 років після свого закриття.

«Сьогодні це питання справедливості – відновити дитячий садок та зробити в ньому нормальні умови для всіх дітей, – відзначила під час спілкування з жителями міста Люботин Юлія Світлична. –  У новому році плануємо відкрити це приміщення».

Дитячий садок № 5 у Люботині закрили в 1997 році. При цьому в останні роки в місті відчувається дефіцит місць у дошкільних навчальних закладах. Для відновлення роботи дитсадка було необхідне суттєве фінансування.

«Якщо раніше в громади були тільки думки про те, щоб відновити садочок, то зараз уже виділені з обласного бюджету кошти – завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної, – відзначив Люботинський міський голова Леонід Лазуренко. – Сьогодні ми маємо можливість розпочати роботи, щоб зробити садочок показовим – таким, яким він був до цього часу».

Міський голова відзначив, що наразі керівництво області підтримує розвиток міста, й більшість питань, з якими міська влада звертається до ХОДА, вирішується позитивно та в найкоротший термін.