У Харківській області стартував шаховий турнір на Кубок голови ХОДА

Участь у змаганнях беруть близько 120 професійних шахістів, у тому числі гросмейстери, переможці шахових олімпіад, чемпіони Європи та світу.

Учасників турніру, присвяченого річниці визволення Харківщини в роки Другої світової війни, привітала голова ХОДА Юлія Світлична.

«Дуже приємно, коли спорт розвивається на території нашої області. Але шахи в регіоні – на окремому рахунку. Адже шахову історію нашого регіону писало багато поколінь спортсменів. Ми пишаємося своїми шахістами й тренерами, які виховують зірок не тільки українського, але й міжнародного спорту», – сказала керівник області.

Вона побажала учасникам змагань досягати найвищих вершин, мати потужну підтримку команди та зробити внесок у розвиток шахів не тільки на Харківщині, але й в усій Україні.

Президент Харківської обласної федерації шахів Сергій Гусаров подякував голові ХОДА за підтримку, надану в організації турніру.

«Історія сьогоднішнього турніру така. У свій час відомі шахісти нашої області звернулися до Юлії Олександрівни з великим проханням: щоб підтримати в регіоні розвиток шахів, провести змагання, зробити Кубок голови ХОДА. І ми дуже вдячні їй за підтримку та за те, що особисто завітала на відкриття турніру», – сказав Сергій Гусаров.

Він повідомив, що участь у змаганнях могли взяти спортсмени, що мають відповідний рейтинг та розряд – не нижче першого. Загалом зібралося біля 120 учасників, які позмагаються за призи в 15 номінаціях.

«Участь у змаганнях беруть кращі шахісти області – 5 гросмейстерів, олімпійські чемпіони, чемпіони світу серед юнаків, міжнародні гросмейстери, кандидати в майстри спорту. Найменшому учаснику змагань – чемпіону світу Тихону Черняєву – 8 років, найстаршому – за 70. Такого рівня змагання в Харківській області довгий час не було», – розповів президент Харківської обласної федерації шахів.

Під час урочистого відкриття турніру Юлія Світлична передала Сергію Гусарову Подяку Міністерства молоді та спорту України.