На Слобожанському ярмарку представлені 2,5 тисячі видів товарів від 700 підприємств

Такі дані навела голова ХОДА Юлія Світлична. 30 вересня вона відвідала головне торжище регіону разом з представником Президента у Верховній Раді України Іриною Луценко та іноземними делегаціями, що прибули на Харківщину для участі в Х Міжнародному економічному форумі.

Керівник області привітала всіх учасників ярмарку та відзначила, що з кожним роком кількість представлених на ньому підприємств та товарів тільки збільшується.

«Сьогодні ми з вами підбиваємо символічні підсумки збору врожаю. Тут представлені 700 підприємств, 2,5 тисячі видів товарів. Ціни – від виробника. Гарний настрій, яскраві експозиції, велика кількість людей, які сьогодні завітали з добром на Слобожанщину. Впевнена, що разом, об’єднуючи зусилля, ми зможемо зробити нашу Слобожанщину сильним, міцним краєм та краєм, що розвивається», – сказала керівник області.

Вона подякувала представникам всіх районів Харківщини, які беруть участь у ярмарку. Голова ХОДА також нагадала, що Великий Слобожанський ярмарок уже традиційно став продовженням Міжнародного економічного форуму. Цього року захід відвідали 35 міжнародних делегацій та 18 надзвичайних і повноважних послів. А одним з результатів форуму стало залучення біля 6 млрд грн в економіку Харківщини.

Деякі з іноземних гостей залишилися в Харкові, щоб особисто відвідати ярмарок. Серед них – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

«Я від імені всіх міжнародних учасників ярмарку хочу передати вам вітання та запевнення про нашу зацікавленість у Харківщині: Харківщині аграрній, Харківщині промисловій, Харківщині туристичній», – сказав він, звертаючись до учасників ярмарку.

Пан посол наголосив, що Канада особливо зацікавлена в промисловому потенціалі Харківської області.

«Вчора я був на підприємстві «ФЕД». Там відбувається все – від науково-дослідної роботи над нанотехнологіями до виробництва високоточних запчастин для авіаконструкцій. Ми бачили тестування комплектуючих, які можуть опинитися в Канаді. Потенціал тут є», – наголосив Роман Ващук.

Високий потенціал Харківщини та її значення для розвитку всієї України відзначила й Ірина Луценко.

«Вчора на Харківщину приїжджав Президент України Петро Порошенко. Президент України покладає надзвичайно серйозні надії на Харківську область, вірить в неї та любить її. Він завжди відзначає, що Харківщина – це край наукової думки, студентства, машинобудування, промислового потенціалу. І якщо вийде на Харківщині розбудувати нашу Україну, значить, вийде й по всій Україні», – сказала представник Президента у Верховній Раді України.

Великий Слобожанський ярмарок триватиме протягом усього дня 30 вересня на майданчику біля «Радмір Експохолу» (вул. Академіка Павлова, 271). Товаровиробники з усіх районів Харківщини та інших областей представили тут свою продукцію за цінами, що нижчі за ринкові. Також на ярмарку працюють різні розважальні локації та яскраві виставкові павільйони кожного з районів Харківської області.