У Первомайському будинку для людей похилого віку обладнають новий корпус

Після реконструкції у відділенні стаціонарного догляду Первомайського терцентру в селі Грушине з’являться 13 додаткових місць і актова зала.

Роботи, що фінансуються з обласного бюджету в рамках конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє», вже стартували.

«Закінчується укладання електропроводки, на цьому тижні будемо встановлювати пластикові вікна. Далі – підлога та опалення. Сантехніку вже завозимо. Розраховуємо в наступному році закінчити об’єкт і здати в експлуатацію», – розповідає директор Первомайського територіального центру соціального обслуговування Юрій Гнатенко.

Директор терцентру зазначає: будинок для людей похилого віку в селі Грушине створили в 2016-му році. Тоді під цей заклад переобладнали колишню будівлю дитсадка. Зараз у будинку живуть 16 осіб – 5 чоловіків і 11 жінок – від 60 до 92 років. Крім житлових кімнат і зони відпочинку, в розпорядженні мешканців будинку – майже 40 соток території і навіть власний город.

«Охочих поселитися в цей будинок дуже багато, – каже Юрій Гнатенко. – Наші люди з Первомайського району переїжджати в подібні установи в інших районах не хочуть. Тому і вирішили розширюватися. В цьому році ми виграли 1,5-мільйонний проект у конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє». Проект називається «Самотній старості – ні». 690 тисяч гривень для його реалізації ми отримали з обласного бюджету».

Новий корпус будинку для людей похилого віку розміститься на 250 квадратних метрах.