Голова ХОДА привітала з 85-річчям Харківський театр ім. О.С. Пушкіна

17 листопада голова ХОДА відвідала прем’єру драми «Онєгін». Перед спектаклем керівник області привітала колектив і керівництво театру та передала державну нагороду провідному майстру сцени Михайлу Тягнієнку.

«Зустрічаючись з людьми мистецтва, я відчуваю особливий трепет, – зізналася Юлія Світлична. – Тому що культура та мистецтво – це духовний фундамент. І особливо важливо підтримувати та розвивати їх саме в такі, складні для країни, часи. Ми завжди пишалися своєю творчою елітою, своїми наукою та промисловістю, тому що в усіх цих напрямків є історія, але головне – є люди, які вміють продовжувати традиції. І один з таких колективів, що гідно продовжують традиції, – ваш».

Голова ХОДА побажала колективу Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна здоров’я, творчих успіхів і яскравих прем’єр, а самому театру – завжди збирати зали, наповнені душевним теплом і гучними оваціями. Вона також передала державну нагороду актору Михайлу Тягнієнку (йому надано звання «Народний артист України»).

Директор театру ім. Пушкіна Сергій Бичко подякував Юлії Світличній за увагу та підтримку, яку надає театру керівництво області.

«Юлія Олександрівна Світлична – людина, яка побувала тут не раз, яка хвилювалась, переживала за те, що в нас відбувається. І це дуже зворушливо, тому що хотілося б, щоб любов до театру була дієвою. Щоб це була допомога та турбота. І ми її відчуваємо. Низький уклін за допомогу, турботу та любов до нашого театру й театрів нашого міста», – сказав Сергій Бичко.

Він зазначив, що саме за допомоги ХОДА за останні півтора року театру ім. Пушкіна було виділено істотне фінансування на проведення ремонтних робіт. Зокрема, відновили вхідну групу будівлі.

«Хотілося б, щоб наш театр був наймолодшим в Україні, – сказав Сергій Бичко, переходячи до святкових побажань. – Щоб він був найсміливішим, найбільш стильним, наймоднішим, і, може бути, навіть зухвалим – таким зухвалим, яким був Олександр Сергійович Пушкін».

Більше фото