Усі, хто любить спорт, чекають від вас тільки перемог. Юлія Світлична – команді «Металіст 1925»

18 листопада голова ХОДА зустрілася з футболістами, тренерами та керівництвом ФК «Металіст 1925».

Під час зустрічі підбили підсумки літньо-осінньої частини чемпіонату Першої ліги й обговорили плани команди на майбутнє.

«Перша половина чемпіонату для команди завершилася добре. Шість перемог поспіль – це, безумовно, результат, – зазначила керівник області. – Але ще є, чого прагнути. Після нетривалого відпочинку на вас чекає складна гра з лідером, а потім з не дуже зручним суперником на виїзді – з «Оболонню». І майбутні 11 матчів потрібно провести ще на рівень вище, ніж ви робили до цього. Тому тут важливо не розслабитися, слухати та чути тренера, підтримувати бойовий дух і так само впевнено досягати результатів, адже на вас покладають надії всі харків’яни. Усі, хто любить спорт, від вас чекають тільки перемог. На це ж чекаємо й ми. А те, що від нас залежить, будемо робити, продовжимо підтримувати, щоб команда розвивалася та, безумовно, закінчила цей сезон виходом до Прем’єр-ліги».

Юлія Світлична нагадала, як ще кілька років тому багато хто не вірив у відродження харківського футболу, та подякувала команді й керівництву клубу за роботу, наполегливість і бойовий дух. Вона також передала державну нагороду генеральному директору ФК «Металіст 1925» Володимиру Лінке – він отримав звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України».

«Хотілося б, зі свого боку, подякувати вам за підтримку, яку ми відчуваємо», – сказав Володимир Лінке.

Головний тренер команди «Металіст 1925» Олександр Горяінов запевнив, що перед собою футболісти мають на меті посісти перше місце, аби напряму вийти до Прем’єр-ліги.

«Ми вдячні всім за підтримку, за те, що люди ходять на футбол. Сподіваюся, ми своєю грою будемо залучати ще більше уболівальників на стадіон. Щоб ходило по 20 – 25 тисяч. Це, звичайно, потрібно заслужити. І ми будемо цього прагнути», – сказав Олександр Горяінов.

Капітан команди Сергій Давидов теж задоволений результатом першої частини чемпіонату, але впевнений, що головна боротьба ще попереду.

«Ми починали з аматорів. За 2,5 роки пройшли такий великий шлях. І, звичайно, будемо боротися та робити все для того, щоб закінчити влітку чемпіонат на такому місці, яке дозволить нам виступати в Прем’єр-лізі. Харків скучив за великим футболом», – сказав футболіст.

Зараз на команду «Металіст 1925» чекає місяць відпустки. Футболісти зберуться ненадовго перед Новим роком, а потім – у середині січня розпочнуть планомірну підготовку до другої частини сезону.

Більше фото

Фото