Виділено фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкоцентру +vd

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

«На цій сесії обласної ради прийнято рішення щодо виділення фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкологічного комплексу в Харкові, – сказала голова ХОДА. – Зараз чекаю на пропозиції фахівців щодо місця його розташування. Дві головні умови: гарна транспортна логістика, зручна для людей, та розташування поруч з багатопрофільною медичною установою, що зможе надавати пацієнтам онкоцентру додаткові послуги».

 

Говорячи про важливі питання сфер охорони здоров’я та соцзахисту, які було вирішено в ході сесії обласної ради 1 березня, керівник області наголосила, що цього року коштом обласного бюджету літом у таборах відпочинку оздоровляться близько 7000 дітей пільгових категорій.

«Також 13 млн грн було спрямовано на підтримку учасників АТО для придбання ними житла (40% вартості житла компенсується з обласного бюджету). Виділено фінансування на оздоровлення та санаторно-курортне лікування ветеранів війни, людей з інвалідністю, чорнобильців, ветеранів та воїнів АТО. Ми також пропонуємо на себе взяти відповідальність та сплачувати соціальні стипендії студентам, які навчаються в технікумах та коледжах – здебільшого, це діти-сироти та студенти з незахищених верств населення», – повідомила керівник області.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=eziuisUK2Bs{/youtube}