У будівлі обласної філармонії будують головний вестибюль +vd

Це остання споруда, де необхідно провести монтажні роботи. Після їх закінчення будівельникам залишиться виконати тільки оздоблювальні роботи.

 

«На великий філармонічний комплекс харків’яни чекали майже 10 років. Комплекс буде включати три функціональних зали – у цілому на 2500 місць, – розповіла глава ХОДА Юлія Світлична. – Першою – у 2016 році – була відкрита велика органна зала. Сьогодні реконструюємо камерну залу, а також велику залу філармонії майже на 800 місць».

За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, роботи в філармонії ведуться без зупинки, незважаючи на те, що на початку весни були дуже складні для будівельників погодні умови.

За останній місяць у великій залі філармонії закінчили роботу над дрібними ліпними виробами, залишилося встановити великі конструкції – каріатид і атлантів. Фігури вже доставили на будівельний майданчик, монтажники почали працювати з ними.

Закінчено роботи з облаштування порталу сцени – конструкції, яка відокремлює залу для глядачів від основної сцени.

У кулуарах великої зали закінчують оздоблювальні роботи – обшивання гіпсокартоном, встановлення підвісних стель. Вже готові комунікації – проведена електрика, вентиляція, системи кондиціонування та опалення.

Зараз зусилля будівельників сконцентровані на будівництві головного вестибюлю філармонії. Тут був виритий котлован, облаштований фундамент, вилиті ростверки, встановлені плити перекриття, для зміцнення будівлі встановлюються додаткові палі.

«З каркаса – це остання будівля, яку потрібно змонтувати, потім залишаться тільки оздоблювальні роботи, – пояснив Сергій Жуков. – На даний момент ми вийшли з підвалу на нульовий рівень. Вже є колони, в цьому місяці вийдемо на роботи по першому поверху. На нижньому рівні вестибюля будуть розташовуватися гардероб та санвузли. У цій будівлі буде знаходитися музей. На другому поверсі – перехід на балкони і до органної зали. Всі роботи проводяться згідно з графіком, фінансування здійснюється планово. Немає сумнівів, що роботи будуть виконані вчасно».

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?time_continue=120&v=h2_2RAI7d1c{/youtube}