За один день в області ліквідують 700 звалищ і висадять 20 тисяч дерев

21 квітня в нашому регіоні проходить День благоустрою.

У впорядкуванні території регіону в цей день беруть участь близько 250 тисяч осіб. Акцію підтримали понад 5 тисяч підприємств і організацій. По всій області в цей день планують ліквідувати 700 звалищ сміття, висадити 20 тисяч дерев, 5 тисяч кущів і вивезти на полігони 5 тисяч кубометрів сміття.

Співробітники Харківської обласної державної адміністрації також беруть участь у Дні благоустрою. Цього року керівництво й апарат ХОДА, а також обласної ради беруть участь у благоустрої території на Висоті маршала Конєва.

«Це історичне місце. Безумовно, воно цінне для всіх харків’ян і жителів області. І ми своєю працею сьогодні повинні показати, що ми цінуємо та шануємо всіх рідних і близьких, які захищали нашу землю», – пояснив вибір місця для роботи перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Заступник очільника області Анатолій Бабічев нагадав, що вже 8 – 9 травня тут пройдуть заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Сюди прийде багато людей, тому вважаю, що провести День благоустрою саме тут – це правильне рішення. Сьогодні вся громада Харківської області вийшла на суботник. Це прекрасна можливість виїхати за місто, подихати свіжим повітрям, що завжди додає емоцій та енергії для подальшої роботи», – сказав Анатолій Бабічев.

Директор департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук повідомив, що в акції на Висоті маршала Конєва беруть участь близько 100 – 120 чоловік. Серед завдань, які планують виконати, – не тільки прибирання, але й озеленення території.

«Є прогалини в живоплоту, які ми заповнимо. Приготували посадковий матеріал. Плануємо висадити 300 кущів», – сказав Андрій Тимчук.