Проект «Енергія світла» вирішує не тільки питання комфорту, але й безпеки та розвитку територій. Юлія Світлична

Під час робочої поїздки до Коломацького району голова ХОДА ознайомилася з ходом робіт із реконструкції вуличного освітлення, які проводять тут у рамках ініційованого нею проекту.

 

«Сьогодні велику увагу приділяємо освітленню районів, – відзначила Юлія Світлична. – Коломацький район став першим у Харківській області, де реалізуємо великий проект «Енергія світла». Смт Коломак вже освітлено на всі 100 %. Таку роботу продовжуємо на 3 роки вперед. Будемо освітлювати всі райони Харківської області, тому що це питання не тільки якості та комфорту, але й безпеки та розвитку територій».

Коломацький селищний голова, голова об’єднаної громади Володимир Гуртовий відзначив, що цього року за підтримки Юлії Світличної освітлення зроблено по вул. Д.Бідного, вулиці та пров. Піддубного в Коломаку, а також у селі Шелестове – по вул. Усачова.

«Також у селі Шелестове зроблено освітлення території школи, учительського будинку та частини вул. Лермонтова. У Коломаку роботи з монтажу освітлення зроблені повністю, тепер там немає вулиць, де не працюють ліхтарі», – відзначив Володимир Гуртовий.

Найближчим часом роботи в рамках проекту «Енергія світла» розпочнуться на більш ніж 100 об’єктах в області, повідомив начальник Управління ПЕК ХОДА Андрій Парамонов.

«Ми встановлюємо сучасне, економічне, енергоефективне освітлення. Гарантія експлуатації одного світильника – мінімум 7 років, а економія при його експлуатації складає близько 70%», – підкреслив Андрій Парамонов.

Нагадаємо, ініційований головою ХОДА Юлією Світличною проект «Енергія світла» передбачає повне вирішення проблем освітлення в усіх населених пунктах області протягом 2018 – 2021 років. На першому етапі – в 2018 році – світло з’явиться на 300 вулицях у 137 населених пунктах. Наступним районом після Коломацького, де розпочинається реалізація проекту, став Дергачівський.