На Меморіалі слави в Лісопарку відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення +vd

У традиційному покладанні квітів взяли участь ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО, волонтери, представники громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування.

«Сьогодні Україна разом з Європою та всім світом відзначає День пам’яті та примирення. Ми вшановуємо мужність та відданість усіх тих, хто здобував перемогу в Другій світовій війні. Сьогодні ми повинні відкинути всі політичні та ідеологічні моменти, які роз’єднують наше суспільство, адже головною метою тих часів було визволити рідну землю від ворога. І, тільки об’єднавшись, ми досягли перемоги. Тому будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього», – сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона повідомила, що 8 та 9 травня в області відбудеться близько 1300 заходів, що присвячені Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Так, 8 травня о 23:01 Харківщина долучиться до акції «Перша хвилина миру» – у цю мить буде запалено свічки пам’яті на згадку про тих, хто загинув у Другій світовій війні.

Центральний обласний захід 9 травня відбудеться на меморіалі в смт Солоницівці Дергачівського району.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Nnsi21jplMQ&t=2s{/youtube}