Наше завдання – завершити будівництво нових станцій метро та депо «Олексіївське» за чотири роки. Юлія Світлична

Разом із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом 17 травня голова ХОДА відвідала будівництво електродепо «Олексіївське».

 

Роботи, які виконуються залученим коштом ЄБРР та ЄІБ, ведуться повним ходом. Зараз будують тунелі, які з’єднають зелену гілку метрополітену з депо «Олексіївське». Тунелі будують у котловані відкритим способом.

«Відповідно до угод, які було підписано в грудні 2017 року, Європейський банк реконструкції та розвитку спрямовує на будівництво Харківського метрополітену 160 млн євро, таку ж суму надає Європейський інвестиційний банк. Також передбачено співфінансування з місцевого бюджету, – відзначила голова ХОДА. – Це дозволить збудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо та придбати новий рухомий склад – 85 вагонів. Наше завдання – завершити будівництво нових станцій метро та депо «Олексіївське» за чотири роки».

Керівник області підкреслила, що розбудова метрополітену є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів, які реалізуються на Харківщині.

«Розвиток транспортної інфраструктури обласного центру є важливим для всього регіону. Завдяки спільним зусиллям та підтримці Президента України й Кабінету міністрів України ми робимо велику справу для розвитку не лише логістики, а взагалі сходу України», – сказала Юлія Світлична.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=tJn1gDr0AJA{/youtube}