Юлія Світлична бере участь у Міжнародній конференції жінок-лідерів, що проходить в Ізраїлі

Голова ХОДА стала єдиною представницею України на заході, який зібрав 60 учасниць більш ніж з 40 країн.

Юлія Світлична бере участь у конференції на запрошення уряду Ізраїля та Ізраїльського центру міжнародного співробітництва МАШАВ. Міжнародний захід має 60-річну історію та проводиться раз на два роки, збираючи представників з усіх куточків світу. Цьогорічна тема заходу – «Видатні жінки, які досягають змін».

«Нинішній форум присвячений тим темам, які турбують весь світ. Це не тільки гендерні питання, але й питання сталого розвитку країн. Ділимося досвідом щодо того, як вирішувати проблеми, що постають у різних країнах. Обговорюємо розширення міжнародної співпраці, політичний та економічний розвиток, соціальні та гуманітарні програми», – розповіла голова ХОДА.

Триденна програма конференції, окрім дискусійної частини, передбачає зустрічі з Президентом Ізраїлю, представниками уряду та різних впливових кіл.

«На конференції присутні представники урядів різних країн світу, місцеві депутати, представники міжнародних інституцій, організацій, керівники різних установ, – відзначила Юлія Світлична. – Україна виступає однією з перших. Вважаю, що захід буде дуже корисним для досвіду Харківської області, зокрема».

Довідка. Цьогорічна Міжнародна конференція жінок-лідерів стала вже тридцятою в історії. Перша відбулась у 1961 році. Проведенням конференції відзначають також 2 ювілеї – 70-річчя Держави Ізраїль та 60-ту річницю МАШАВа. Конференція проходить у місті Єрусалим та Кармельському Міжнародному навчальному центрі GoldaMeirMASHAV (MCTC) у м. Хайфі (Ізраїль) – одному з найперших світових міжнародних центрів для жінок, що мають справу з питаннями гендеру.

«Цьогорічна спеціальна конференція призначена для видатних жінок, які привносять позитивні зміни в їх суспільства», – відзначають організатори заходу.