Юлія Світлична провела низку зустрічей із керівництвом Ізраїлю

Під час робочої поїздки до Держави Ізраїль голова ХОДА зустрілася з президентом країни Реувеном Рівліном, представниками уряду та впливових організацій, а також з Міністром екології Держави Ізраїль, Міністром у справах Єрусалима Зєевом Елькіним.

 

«Під час зустрічей обговорили різні питання стосовно нашої подальшої співпраці та активізації двосторонніх стосунків Харківської області та Держави Ізраїль. З Президентом Ізраїлю обговорили всі проблеми, які були порушені під час проведення Міжнародної конференції жінок-лідерів, у якій я брала участь на запрошення Уряду Ізраїлю», – розповіла Юлія Світлична.

Вона відзначила, що проведена робота має на меті активізацію співпраці з Ізраїлем, та наголосила, що досвід цієї країни може бути корисним для України та Харківської області в багатьох напрямках.

«Ізраїль – це держава, де неможливе стає можливим. І велика кількість проектів, які, здавалося б, нереально реалізувати, в Ізраїлі працюють, тому досвід Ізраїлю надзвичайно корисний для України. Ми маємо гарну землю, щоб вирощувати врожаї, маємо розумні ідеї, які можемо втілювати в життя. Отриманий досвід можемо імплементувати в Україні, отримавши позитивні результати для розвитку економіки, соціальної та гуманітарної сфер».

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Держави Ізраїль  голова ХОДА взяла участь у Міжнародній конференції жінок-лідерів, яка проходить у місті Єрусалим та Кармельському Міжнародному навчальному центрі GoldaMeirMASHAV (MCTC) у м. Хайфі (Ізраїль) – одному з найперших світових міжнародних центрів для жінок, що мають справу з питаннями гендеру. Юлія Світлична також зустрілася з Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ, який вручив керівнику Харківської області найвищу нагороду Єрусалимської православної церкви – Орден Святогробського братства.