Голова ХОДА передала надсучасний УЗД-апарат Обласній дитячій лікарні №1

У День захисту дітей Юлія Світлична відвідала головний обласний медичний заклад, де надають допомогу маленьким пацієнтам.

 

Вона ознайомилася з роботою закладу та оглянула результати проведених тут ремонтних робіт, передала колективу сертифікат на нове обладнання, закуплене коштом обласного бюджету, а також завітала на свято, яке влаштували для дітей у ОДКЛ №1.

«У День захисту дітей приділяємо увагу всім діткам, особливо тим, які хворіють. До Обласної дитячої лікарні №1 за рік звертається більше ніж 100 тисяч дітей, у тому числі тут лікуються діти з Донецької та Луганської областей. Тому велику увагу приділяємо укріпленню матеріально-технічної бази закладу. Торік лікарня отримала 21 одиницю медичної техніки, сьогодні ми привезли надсучасний УЗД-апарат і протягом року плануємо придбання ще додаткового обладнання», – розповіла Юлія Світлична.

Коштом обласного бюджету для КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня № 1» цього року закупили апарат УЗД GE Versana Essential експертного класу виробництва General Electric (США). Це найсучасніша система, яка відповідає всім діагностичним завданням. Апарат дозволяє досліджувати органи черевної порожнини, судини, серце, опорно-руховий апарат у пацієнтів різного віку, включаючи новонароджених з різною патологією. За допомогою нового УЗД лікарі зможуть розгледіти найдрібніші деталі в різних площах сканування. Обладнання має сучасні аналітичні програми, щоб отримувати відповіді майже на всі клінічні питання.

«Підтримку обласної адміністрації ми відчуваємо щодня, – відзначила головний лікар ОДКЛ №1 Оксана Піонтковська. – Ви бачите наш реконструйований фасад, відремонтовані відділення. У кінці минулого року ми отримали дуже серйозне обладнання на велику суму, воно було наднеобхідним. Цього року, окрім УЗД-апарату високого класу, отримали також обладнання для стерилізації інструментів, без якого ми не можемо обійтися, і багато іншого необхідного. Ми дуже раді».

Під час відвідання медичного закладу Юлія Світлична оглянула оновлені відділення, зокрема – нову ендоскопічну операційну в 4-му хірургічному відділенні, де провели ремонт коштом обласного бюджету, а також приймальне відділення: кабінети лікарів, кімнату реєстрації хворих, кабінет комп’ютерної томографії та операційну залу.

Керівник області також завітала на святковий захід, який у лікарні традиційно влаштовують для маленьких пацієнтів у День захисту дітей. Вона привітала зі святом малюків, їх батьків та лікарів. А також вручила нагороди ХОДА кращим співробітникам медзакладу.

«Діти – це найцінніше, що є в нашому житті. Наші діти заслуговують на гарне майбутнє. І від нас, дорослих, залежить, яким воно буде, – сказала Юлія Світлична. – Мені дуже приємно, що в цьому закладі велика увага приділяється малим пацієнтам та їх батькам. Дякую вам за турботу про наших дітей, за ваш професіоналізм, бажаю здоров’я вам і вашим пацієнтам. Дорогі батьки, я бажаю, щоб ваші діти завжди вас надихали, щоб вони дарували вам посмішки, щоб ті сподівання, які ви на них покладаєте, були перевершені. Бажаю кожному з пацієнтів провести канікули радісно, хай у вашому житті будуть тільки посмішки та зустрічаються тільки добрі люди. Бажаю, щоб кожен день у нашому житті був Днем захисту дітей!».

         {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=1GwCPyLXG-0{/youtube}