У Балаклійській ЗОШ №1 готують до відкриття новий спортивний майданчик

785 учнів відтепер матимуть можливість не тільки займатися волейболом, футболом та баскетболом, а й грати взимку у хокей.

Майданчик збудували коштом районного бюджету.

«Минулого року ми звернулися до районної влади з пропозицією збудувати майданчик, і нас підтримали, виділили кошти. Уже сьогодні підходимо до завершення будівництва», – зауважила директор школи Світлана Бовдуй.

Майданчик збудований за новітніми технологіями. Покриття – гумова крихта – дозволить не лише комфортно займатися спортом у теплу пору року, а й заливати ковзанку взимку, що значно урізноманітнить уроки фізкультури в школі.

«Це довгоочікуваний майданчик для наших дітлахів. З його відкриттям планується збільшити кількість секцій футболу, волейболу. Взимку будемо заливати ковзанку для гри в хокей і занять зимовими видами спорту», – прокоментував вчитель фізичної культури Андрій Китайгородський.

У цілому на території Балаклійського району за цей рік збудовано два майданчика зі штучним покриттям для гри в футбол та два багатофункціональних майданчика з гумовим покриттям.

«Завдячуючи підтримці Харківської обласної державної адміністрації минулого року ми не лише зміцнили матеріально-технічну базу та провели заходи з енергозбереження, а й розпочали будівництво та реконструкцію спортивних майданчиків на територіях навчальних закладів району. Наразі виготовляється проектно-кошторисна документація для реконструкції 4-х спортивних майданчиків, ремонтні роботи на яких будуть виконані за рахунок співфінансування районного та обласного бюджетів», – розповіла начальник відділу освіти Балаклійської РДА Світлана Швід.

Голова Балаклійської РДА Степан Масельський відзначає: у районі реалізують ініціативу голови ХОДА Юлії Світличної щодо популяризації масового спорту та забезпечення можливостей для занять фізкультурою для кожного, хто має таке бажання.

«Ми працюємо над тим, аби наші діти та дорослі якомога більше часу приділяли фізичному вихованню та заняттям спортом», – зауважив керівник РДА.