Дергачівську ЦРЛ відкрито після капітального ремонту

З результатами виконаних у медичному закладі робіт ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична, яка 14 липня перебуває в районі з робочою поїздкою разом із народним депутатом Іриною Луценко.

 

Протягом 8 місяців у Дергачівській центральній районній лікарні відремонтували всі 4 відділення: хірургічне, терапевтичне, гінекологічне та пологове. Поліклінічне відділення привели до ладу ще минулого року..

До робіт підійшли комплексно: відновлене все – від даху до комунікацій.

«Такого підходу лікарня чекала близько 100 років, з моменту будівництва, – зауважила голова ХОДА Юлія Світлична. – Крім того, зміцнюємо технічну базу закладу. Сьогодні передали новий апарат УЗД та автомобіль і будемо продовжувати підтримувати установу».

Керівник області відзначила, що комплексна реконструкція лікарні стала можливою завдяки тому,що керівництво області долучило до робіт міжнародних партнерів, зокрема, німецьку організацію GIZ.

«У таких комфортних умовах, які тепер створені у вашому закладі, й лікарям працювати приємніше, і пацієнти відчуватимуть себе краще та надійніше, – звернулася Юлія Світлична до колективу закладу. -Здоров’я людини – це найважливіше. Коли в нас є такі професійні, віддані своїй справі медики та сучасні, комфортні медичні заклади – тоді в людей є віра та бажання жити».

Голова ХОДА запевнила, що подібні об’єкти відкриватимуться в області регулярно.

«Маємо відповідне фінансування, тож не зупиняємося.  Ремонтуємо лікарні в усіх районах та містах. Завершуємо реконструкцію Ізюмської ЦМЛ, на черзі лікарні у Вовчанському районі, Новій Водолазі, Чугуєві, Краснокутському, Богодухівському районах. Також будемо закупати нове обладнання. Робимо все, щоб кожен мешканець області відчув зміни», – сказала Юлія Світлична.

Вітаючи жителів Дергачівського району з відкриттям відремонтованої лікарні, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко зауважила, що сьогодні, завдяки фінансовій децентралізації, в країні є можливість направляти кошти на відновлення інфраструктури, в  тому числі – медичної. Також це відбувається в рамках медичної реформи, ініційованої Президентом Петром Порошенком та спрямованої на зміцнення саме сільської медицини.

«Робимо все можливе, щоб покращувати умови роботи лікарів, щоб пацієнти мали ще більшу довіру до нашої медицини», – сказала Ірина Луценко.

Вона підкреслила, що Харківщина є прикладом для інших регіонів, як треба використовувати можливості децентралізації та ефективно розподіляти ресурси.

«У таких важких умовах, поруч  із Російською Федерацією та фронтом, Слобожанщина показує кращі показники росту та приклад як, потрібно працювати та примножувати – кожен на своєму робочому місці – добробут держави», – наголосила Ірина Луценко.