Юлія Світлична привітала випускників медичного університету із завершенням навчання

25 червня голова ХОДА взяла участь в урочистостях з нагоди отримання дипломів про вищу освіту випускниками Харківського національного медичного університету.

«Сьогодні майже 1300 аспірантів та магістрів завершують медичний університет. Мені, як харків’янці, приємно усвідомлювати, що в нашій області є один з найпотужніших медичних вишів, який має не тільки славетну історію та традиції, а й сучасні надбання. Майже 40% його випускників – це іноземні студенти. Дуже приємно, що ми готуємо спеціалістів не лише для роботи в Україні, але і далеко за її межами», – зауважила Юлія Світлична.

Вітаючи випускників, голова ХОДА побажала їм досягти найвищих професійних вершин.

«Лікар – одна з найповажніших професій у світі. Бажаю наснаги, впевненості, постійного розвитку, заслужити довіру і повагу людей, і, звичайно, щодня підтверджувати професіоналізм своєю працею», – сказала керівник області.

До випускників-іноземців голова ХОДА звернулася англійською мовою.

«Дякую, що ви обрали саме харківський університет для здобуття освіти. Ви – наші посланці по всьому світу. Ви залишите Україну, але Україна ніколи на залишить вас. Ми завжди раді вітати вас на Харківщині», – наголосила Юлія Світлична.

Керівник області також подякувала викладачам вишу за підготовку висококваліфікованих медичних кадрів, що особливо важливо в умовах реформування медичної галузі.

«Ми стоїмо на порозі великих змін у системі охорони здоров’я, і саме випускники будуть провідниками цих змін, – підкреслила голова ХОДА. – Будемо робити все, щоб і наука, і медицина на Харківщині розвивалися. Маємо в цьому підтримку Президента України Петра Порошенка і Кабінету міністрів України».

Довідка. За понад 210-річну історію Харківський медичний університет випустив понад 70 тисяч фахівців, з яких близько 8 тисяч – громадяни іноземних держав.

У 2018 році відбувається 204-й випуск. Серед випускників – 1284 фахівці, які отримують диплом спеціаліста, бакалавра, магістра. З-поміж випускників 16 – відмінників навчання, 13 отримують диплом, як активні учасники студентського життя, 519 – випускники факультетів з підготовки іноземних студентів з 42 країн світу.