Японія планує співпрацювати з Харківською областю в сфері екології +vd

2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано.

«Офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізував досить велику кількість масштабних проектів на території України. І мені приємно, що Харківська область має можливість брати участь у цьому процесі, – сказала Юлія Світлична. – Ми готові робити все, щоб зарекомендувати себе як надійного партнера, який відкритий для нових технологій і проектів. Мені приємно, що офіс JICA розглядає Харків і Харківську область для реалізації проектів у сфері екології. Ми довго чекали на прихід інвесторів з такими проектами. Нарешті цей час настав. Зі свого боку готові надати всю необхідну інформацію про екологічний стан області, а також про перспективи і можливості реалізації проектів в цій сфері».

 

Такаакі Кавано зазначив, що держава зацікавлена в реалізації проектів в сфері екології в трьох регіонах України, в тому числі і Харківській області.

«Моя місія – провести дослідження з питань екології в трьох регіонах України – Київському, Дніпропетровському, Харківському. І на підставі результатів цих досліджень будемо вирішувати, яким чином далі вести співпрацю, будемо розмовляти з урядом і регіонами, – сказав Такаакі Кавано. – У JICA є кілька способів допомагати державам: допомога на розвиток, гранти та технічна підтримка. Саме за результатами досліджень стане зрозуміло, яку саме підтримку ми будемо надавати».

Юлія Світлична також зазначила, що в Харківській області протягом 2,5 років спільно зі Світовим банком буде реалізований масштабний проект з будівництва комплексу з перероблення твердих побутових відходів.

«Однак цей проект у повній мірі не вирішить всі питання, які є в області в сфері екології. Безумовно, всі розуміють, що питання екології – це питання майбутнього», – сказала Юлія Світлична.

Вона також запропонувала розглянути питання про будівництво подібного підприємства або реалізації будь-якого іншого проекту в сфері екології на кордоні Харківської і Дніпропетровської областей.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=uVJ1-qrXrdM{/youtube}