В обласному онкоцентрі почався ремонт променевого корпусу

Також буде проведено ремонт у хірургічному відділенні. Кошти на ці роботи були виділені з обласного бюджету.

Завідувачка відділення променевої терапії №1 КНП «Обласний центр онкології» Наталя Кротченко розповіла, що променевий корпус знаходиться в приміщенні, побудованому в 60-х роках минулого століття. І за весь час існування в будівлі не було капітального ремонту, вона – у жахливому стані.

«У нашому відділенні протікала покрівля. Це викликало суттєві незручності для пацієнтів. Тому що проходження променевого лікування, а, значить, і перебування в центрі пацієнта, –  дуже тривале – понад двох місяців. А тут забита каналізація, не працює душ, розетки. Неможливо знаходитись в таких умовах! Будемо сподіватися, що цей ремонт, який у нас проходить, – це лише початок, і на цьому все не зупиниться», – сказала Наталя Кротченко.

Керівник хірургічної служби Артем Зеленський зазначив, що корпуси перебувають у жалюгідному стані, вони не зручні як для персоналу, так і для пацієнтів. Мінімальні роботи проводилися силами онкоцентру та благодійним коштом, але капітальних робіт не було.

«Нашу установу не так давно відвідала глава ХОДА Юлія Світлична. Вона на власні очі переконалася в жалюгідному стані нашого онкоцентру і пообіцяла, що будуть виділені кошти на ремонт. На даний момент суми виділені – на ремонт променевого та хірургічного корпусів», – сказав Артем Зеленський.

Будівельники вже завершили ремонт даху в променевому корпусі, приводять до ладу коридори та холи будівлі із заміною вікон та дверей.

Як повідомив головний інженер компанії-підрядника Володимир Циганков, також проводяться роботи щодо заміни мереж холодного та гарячого водозабезпечення, теплопостачання.

«Крім того, в процесі робіт планується посилити металоконструкціями стіни ззовні. Будівлі знаходяться в аварійному стані, є тріщини, випадає цегла. Плануємо й відремонтувати фасад: поштукатурити, відновити вхід до будівлі», – сказав Володимир Циганков.

Роботи планують завершити до 15 серпня. Також планується відремонтувати і утеплити дах на будівлі хірургічного корпусу. Зараз завершується експертиза проекту.

Нагадаємо, за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної у регіоні буде побудовано сучасний онкологічний комплекс. На сесії обласної ради прийнято рішення щодо виділення фінансування на розробку проектної документації. Зараз тривають передпроектні роботи. Попередньо погоджено, що онкоцентр будуватимуть на вул. Лісопарковій, 4. У цьому є дійсно велика потреба, адже сьогодні по області налічується майже 80 тисяч осіб, хворих на онкологію. Онкоцентр повинен відповідати всім сучасним вимогам – як медицини, так і енергоефективності, інфраструктури, комунікацій тощо.