Головне завдання поліції – вселяти в людей віру в силу держави, здатної захистити себе і своїх громадян. Юлія Світлична

Напередодні Дня Національної поліції України голова ХОДА привітала правоохоронців Харківщини з професійним святом.

Урочистості з нагоди державного свята пройшли 3 липня в Палаці культури Головного управління МВС у Харківській області.

«Три роки тому, у 2015 році, Президентом Петром Порошенком було підписано закон про Національну поліцію, і це відкрило нову сторінку в історії правоохоронної системи нашої держави, – звернулася керівник області до присутніх. – Керівництво країни прийняло непросте та відповідальне рішення щодо глобальних змін у правоохоронній системі – формування нової поліції, яка матиме в повній мірі довіру громадян».

Юлія Світлична відзначила, що на харківський підрозділ Національної поліції може рівнятися вся Україна, адже наші правоохоронці змогли відстояти регіон у 2014 році, коли його намагався захопити агресор – як Луганську та Донецьку області.

«Сьогодні ваше завдання – не лише захищати життя, здоров’я, права та свободи громадян, протидіяти злочинності, боротися з правопорушеннями та забезпечувати публічний порядок та безпеку. Головне завдання поліції – вселяти в людей віру в незворотність реформ, у силу української держави, здатної захистити себе і своїх громадян, – підкреслила Юлія Світлична. – Сьогодні вам допомагає весь світ – від США до країн ЄС. Але наше майбутнє залежить від нас самих».

Голова ХОДА наголосила на тому, що за три роки існування Національної поліції структурі вдалося виконати лише частину запланованого. «Але спільними зусиллями ми продовжуємо рух уперед з метою подальшої реалізації державної стратегії побудови цивільної безпеки в нашій країні», – сказала керівник області.

«Бажаю кожному з вас виправдати сподівання співвітчизників, залишитися вірними присязі і віддано служити українському народові. Від обласної адміністрації ви матимете повну підтримку, якщо віддано та оперативно будете виконувати свою справу», – підкреслила голова ХОДА.

Керівник ГУ Національної поліції в Харківській області Олег Бех, у свою чергу, подякував Юлії Світличній за ефективну взаємодію, яку сьогодні налагоджено між правоохоронцями та обласною владою.

«Дякую за підтримку і розуміння наших проблем, – звернувся він до голови ХОДА. – Ми добре розуміємо, що нам треба довго і наполегливо працювати, щоб відповідати сподіванням людей. І ми будемо це робити».