Бойові можливості ЗСУ значно зросли. Президент перевірив готовність американських Javelin

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко здійснив робочу поїздку на один з військових полігонів та перевірив готовність ЗСУ до бойового використання американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin).

 

«Нарешті цей день настав. І сьогодні вперше в Україні відбулось випробування протитанкового комплексу третього покоління «Джавелін». Я впевнений у тому, що на сьогодні бойові можливості українських Збройних сил, підрозділів ракетних військ і артилерії значно зросли», – сказав Президент.

«Звичайно, що це оборонна зброя і буде застосована лише тоді, коли ми будемо мати наступ Російської федерації на позиції українських військ», – зазначив він.

Петро Порошенко наголосив на тому, що підрозділи українських Збройних сил пройшли відповідні тренінги для використання цього озброєння.

Глава держави зауважив, що американські протитанкові комплекси показали надзвичайно високу ефективність. «Ви бачили щасливі обличчя солдат. Сьогодні здійснилася їх мрія. Це має дуже символічне значення, бо це є символом співпраці з нашими американськими партнерами», – додав він.

Глава держави подякував Президенту США Дональду Трампу, Віце-президенту Майклу Пенсу, Міністру оборони США, Державному секретарю США, Сенату та Конгресу, всім американським партнерам за підтримку України та ухвалення відповідного рішення про надання протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Главі держави були продемонстровані контрольні пуски по наземних цілях, які виконали українські військовослужбовці. Всі цілі були успішно вражені. Також відбулися навчальні запуски ракет українських ПТРК, зокрема, «Стугна», які так само показали високі результати.

 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=xZfeWByg4FM{/youtube}