Юлія Світлична провела зустріч з Павлом Клімкіним

6 червня в Харківській області з робочою поїздкою перебуває Міністр закордонних справ України. Свій візит до регіону Павло Клімкін розпочав із зустрічі з головою ХОДА.

 

«Харківська область починає по-новому себе презентувати на світовій арені, – відзначила під час зустрічі Юлія Світлична. – Ми намагаємося акцентувати увагу на тому, що є в нас, та зав’язати нові стосунки з іноземними підприємствами, міжнародними організаціями та фондами, щоб підприємства, бізнес, кожен харків’янин змогли знайти себе разом з міжнародними партнерами. Маємо дуже плідні стосунки з усіма посольствами, тому маємо контакти та візити послів».

Керівник області нагадала, що минулого року саме на Харківщині Президент України зустрічався з президентами двох європейських країн – Литви та Польщі – та повідомила, що найближчим часом на Харківщині очікують делегацію польських високопосадовців.

«Такого потенціалу, як у Харкова, немає ні в кого в Україні, – відзначив Павло Клімкін. – Є дуже багато цікавих ідей на майбутнє. Можемо зробити декілька дуже важливих поштовхів – таким чином, щоб тут були високотехнологічні кластери. Кластери, які б мали світове та європейське значення. Харківські айтішники відомі в усьому світі, космонавти були відомі та мають знову прийти».

Під час зустрічі Міністр закордонних справ України привітав голову ХОДА з днем народження, відзначивши: «У вас насправді дуже важлива та іноді непроста місія, але завжди відповідальна. Успіху!».

6 червня разом з Павлом Клімкіним Юлія Світлична візьме участь у зустрічі зі студентами Національного університету ім. Я. Мудрого. Захід присвячено 20-річчю співпраці між МЗС та харківським вишем.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=KI7l5CV-2gk{/youtube}