Підготовка до опалювального сезону в області проходить згідно з графіками

26 червня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо підготовки до осінньо-зимового періоду – 2018/2019.

Нарада пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

На Харківщині для організації роботи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в опалювальний період розпорядженням голови ХОДА створено обласний штаб. Вже проведено п’ять засідань штабу, на яких розглянуто підготовку в 13 районах та містах обласного значення.

«Ми розробили план підготовки до опалювального сезону, який враховує строки і роботи, які необхідно провести по кожному району і місту. Прошу керівників на місцях приділити особливу увагу виконанню цього плану. Це дуже важливе питання для жителів області», – підкреслила Юлія Світлична.

Вона наголосила на повній відповідальності голів районів та міст обласного значення за належне виконання задач, визначених у ході селекторної наради.

За даними Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури, заходи щодо підготовки області до опалювального сезону проводяться згідно з графіками.

Станом на 25 червня готовність житлового фонду складає 37% (підготовано 5,5 тис. житлових будинків з 14,6 тис.). Заходи з підготовки теплового господарства виконані на 37% (підготовано 293 з 789 котелень). Водопровідно-каналізаційне господарство готове на 38%. Об’єкти соціальної сфери – на 39%: підготовано 990 з 2,5 тис. об’єктів.

Підприємства паливно-енергетичного комплексу – Зміївська ТЕС, ТЕЦ-5, компанії «Харківобленерго», «Харківгаз», «Харківміськгаз» – проводять заплановані ремонтні роботи згідно з графіками. На сьогодні Зміївська ТЕС має запас вугілля понад 60 тис. тонн, запас резервного палива – 3,7 тис. т.

Для забезпечення належного проїзду дорогами області заплановано заготовити 124 тис. тонн посипальних матеріалів, близько 40 тис. тонн технічної солі. На сьогодні виконання цих показників складає 36,5%.