У 2017-му завод ім. Малишева збільшив прибуток у 100 разів, а ХАЗ запустив 4 цехи. Юлія Світлична +vd

Голова ХОДА Юлія Світлична підбила підсумки 2017 року для економіки Харківщини. Велику увагу керівник регіону приділила тогорічним показникам зростання промисловості та перспективам галузі.Керівник області наголосила, що промисловість є та буде надалі одним із трьох головних секторів економіки регіону – поряд із сільським господарством та сферою послуг.

«Насправді, значення харківського промислового комплексу виходить далеко поза межі регіонального виміру. Воно має загальнонаціональний масштаб. Це у прямому сенсі питання економічної безпеки та обороноздатності України, – відзначила голова ХОДА. – Прийняті важливі стратегічні рішення. Забезпечено їхнє виконання. І є конкретний результат».

Наводячи приклади позитивних змін у промисловій сфері регіону, Юлія Світлична відзначила успіхи ДП «Завод імені Малишева»: «Зростання виробництва на заводі Малишева за останні три роки становить 350%. Торік підприємство реалізувало продукції на рекордну суму – 3 млрд грн, збільшило прибуток у 100 разів та завантажило роботою десятки підприємств-суміжників».

Серед успіхів року – відновлення виробництва на ХТЗ й Великобурлуцькому сироробному заводі (ТМ «Сири Бурлука») та завершення року з прибутком такими підприємствами, як «ФЕД» та ДНВП «Об’єднання «Комунар».

«Почалося відновлення ХАЗу, відремонтовані літаки вже експлуатуються в Україні, Казахстані, Єгипті та Туркменістані, – повідомила голова Харківської ОДА. – Також запрацювали чотири цехи, що не працювали майже п’ять років. Усе це – конкретні приклади того, як промислові підприємства починають повертати собі роль драйверів для цілих галузей та територій».

Юлія Світлична наголосила, що вважає такі позитивні тенденції лише початком перетворень у промисловій галузі регіону. Керівник області відзначила, що «сьогодні Харківщина є єдиним з промислово розвинених регіонів України, де виробництво зростає безперервно вже два роки поспіль».