У Лозовій на сесії міськради розбирали випадок смерті немовляти

Смерть немовляти у лозівському пологовому відділенні розбирали на сесії міськради 27 квітня.

Кесарів розтин – складна для здоров’я вагітної жінки операція, тому лікарі у кожному окремому випадку вирішують, чи варто наражати маму на небезпеку, чи ні. Так відповів директор Лозівського територіального медичного об’єднання Іван Жовтий депутату міськради Ігору Коломаку, на запитання, чому лозівській породіллі, незважаючи на прохання рідних, не провели кесарів розтин.

Міський голова Сергій Зеленський зауважив, ситуація, яка сталася у родині Корчагіних, трагічна. Однак, керівники міста вже провели службове розслідування, за попередньою інформацією, вини лікарів у смерті хлопчика немає.

Начальник поліції Микола Пономар повідомив, наразі отримують доступ до медичної документації та планують провести судово-медичну експертизу.

За останні 3 роки дитячих смертей у Лозовій стало менше, зауважив міський голова. У 2015 році померло 17 малюків, у 2016 – 8, торік – 5.

Дядько померлого хлопчика Сергій телефоном повідомив, родина чекає на висновки експертизи.

Нагадаємо, у Лозовій родина Корчагіних звинувачує медиків пологового відділення у халатності. Мовляв, у квітні лікарі відмовились зробити кесарів розтин 20-річній породіллі Олені. Дівчина  кілька годин поспіль не могла самотужки народити малюка, який був обвитий пуповиною, наголосили родичі.  Хлопчик народився, прожив у реанімації майже 2 доби. Помер від асфіксії -удушення