В обласній лікарні відремонтують хірургічне та кардіологічне відділення

Також цього року заплановано проведення ремонту даху та вхідної групи будівлі. Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час відвідування закладу.

«Харківська обласна клінічна лікарня входить до семи найбільш потужних обласних лікарень України. В ній працює до 2000 робітників, знаходяться 830 стаціонарних ліжок, за рік проходять лікування майже 30 тисяч жителів області. Сюди привозять усіх найтяжчих хворих. Звичайно, потрібні якісні умови для їх перебування та якісне обладнання для проведення обстежень. Тому ми велику увагу приділяємо зміцненню матеріально-технічної бази та ремонтним роботам в обласній лікарні», – підкреслила Юлія Світлична.

Вона повідомила, що цього року з обласного бюджету виділені кошти для проведення ремонту даху та вхідної групи закладу. Також найближчим часом очікують початку ремонту на 5-му та 7-му поверхах будівлі, що проводитиметься коштом Європейського інвестиційного банку.

«Кардіологічне та хірургічне відділення на 5-му та 7-му поверхах обласної клінічної лікарні будуть приведені до відповідної якості, будуть створені всі умови як для роботи персоналу, так і для перебування хворих у палатах. Проведемо переоснащення інженерних мереж, а також капітальні ремонти палат та приміщень», – сказала голова ХОДА.

Головний лікар ОКЛ Богдан Федак відзначив, що в останні роки в лікарні проводяться дуже інтенсивні ремонтні роботи та суттєво покращилась ситуація із забезпеченням обладнанням.

«Ми нещодавно зробили ремонт на 8 поверсі – в травматологічному та ревматологічному відділеннях. Зараз буде 7-й поверх, після того – 5-й, кардіологія», – розповів Богдан Федак.

Він повідомив, що зараз заклад приймає пацієнтів з інфарктами як з області, так і з міста Харків.

«За минулий рік ми зробили стільки стентувань, скільки за той же час дві дуже поважні науково-дослідні київські клініки разом узяті. Ми проводимо найбільшу кількість стентувань в Україні та хочемо ще покращити цю роботу. Дякуючи Юлії Олександрівні, вона порушила питання, щоб міністерство виділило співфінансування для придбання ще одного ангіографу, цього року матимемо новий ангіограф. Це допоможе врятувати ще більше життів», – сказав Богдан Федак.

Нагадаємо, 9 липня голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківську ОКЛ. Вона оглянула хід ремонтних робіт у закладі та ознайомилася з подальшими планами його розвитку, провела нараду з керівництвом ОКЛ, поспілкувалася з пацієнтами та провела особистий прийом громадян.