“Електронна” касова стрічка запрацювала у штатному режимі

“Електронна” касова стрічка запрацювала у штатному режимі.

 Йде підключення користувачів.

Почалося підключення підприємців, які використовують касові апарати, до “електронної стрічки” – системи передачі даних про готівкові операції на сервіси податкової служби.

Нагадаємо, з 01 січня 2013 р. в Україні набрали чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій.

Підприємці мають можливість подавати звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп’ютера, який захищає дані від втручань.

Такий формат моніторингу значно скоротить податковий аудит підприємців – користувачів касових апаратів, адже усі розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.

У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

Станом на 13 лютого на облік у Лозівській ОДПІ прийнято 4 касові апарати, що формують контрольну  електронну стрічку.