Нові касові апарати обійдуться лозівським підприємцям у кілька тисяч гривень +vd

8 лютого податківці влаштували семінар для підприємців. На ньому розповіли про нові касові апарати. Бізнесовці мають придбати їх до липня. З новою технікою податківцям стане легше перевіряти, де, хто та скільки реалізував, а підприємцям – звітувати. 

Ігор Калінченко – представник сервісного центру, що обслуговує касові апарати. На зустрічі з підприємцями він розповів про нову техніку, яку пропонують податківці. Усередині їх є вбудовані модеми. Ті дозволяють інформацію про покупки відправляти інтернетом в інспекцію. З липня дані автоматично надходитимуть туди кожні 3 години. Якщо їх не буде понад 72 годин, апарати автоматично блокуватимуться.

Підприємці цікавило, що станеться, якщо зв’язок буде поганим. Ігор Калінченко їх заспокоїв: процедура розблокування легка та недорога. Чого не скажеш про сам апарат. Новий коштує 2,5 тисячі гривень. А з весни буде ще дорожчим — приблизно на тисячу, повідомив Ігор Калінченко.

Трохи дешевше підприємцю коштуватиме допрацювати свій старий апарат —  купити для нього модем, перепрограмувати. Однак, на думку фахівця, це є сенс робити підприємцям, які купили техніку рік або два тому. Старші апарати все одно скоро зніматимуть з використання.

Ігор Калінченко радить підприємцям не затягувати з удосконаленням чи придбанням апаратів. Адже з липня бізнесовців штрафуватимуть, якщо інтернет-звітності не буде.

Окрім коштів для нової техніки, підприємцю доведеться знайти додаткові гроші і для сервісних центрів. Вартість їхніх послуг зросте у кілька разів. 

Підприємці говорять, що їм буде важко пережити чергові кількатисячні витрати за малих прибутків. Однак обіцяють, що не перекладуть їх на плечі покупців і не підніматимуть ціни на товари.

Анна Скрипник

 

{youtube}vhtD-GaEpXE{/youtube}