Лозівським міліціянтам дали 7,5 років за Ласло Коломпарова, який вистрибнув з вікна

Міліціонери, у яких затриманий від катувань вистрибнув у вікно, отримали вирок з третього разу, – йдеться в офіційному повідомленні Харківської обласної прокуратури.

Первомайський міськрайонний суд повторно визнав двох колишніх співробітників Лозівського райвідділу міліції винними одразу за 5 статтями КК України.
Як повідомив перший заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Роман Травкін, колишніх міліціонерів засуджено до 7,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.
Суд визнав винним міліціонерів у перевищенні службових повноважень (ч.3 ст.365), катуванні за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.127), незаконному проникненні до житла особи та проведенні огляду і обшуку (ч.2 ст.162), зловживанні службовим становищем (ч.1 ст.364), шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.15, ч.2 ст. 190) КК України.
9 січня 2011 року лейтенант та капітан міліції доставили до міськвідділу мешканця Лозової разом із співмешканкою та донькою. Шляхом психологічного впливу та погроз правоохоронці змушували чоловіка зізнатись в кримінальному злочині.
Аби припинити знущання Ласло Коломпаров, чоловік ромської національності, вистрибнув з 4 поверху Лозівського міськвідділу міліції. Свій стрибок він здійснив крізь зачинене вікно кабінету оперативних працівників, вибивши подвійне скло. Під час падіння чоловік отримав серйозні травми. За кілька днів він помер у лікарні.
Доки тривало слідство, у квітні того ж року міліціонери ще «встигли» провести незаконний обшук у наркозалежного лозівчанина та вимагали у нього гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Однак, кошти вони так і не отримали.
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.