На Лозівщині,у Орільці, в одній з квартир розірвалася граната +ft +vd

На Лозівщині, в Орільці, троє місцевих мешканців постраждали від вибуху гранати, яка розірвалася у квартирі. Інцидент трапився 21 березня, близько 17 години.

 Орільський селищний голова Іван Крикун розповів, про вибух йому телефоном повідомила невідома жінка.

Коли керівник приїхав на місце трагедії, швидка вже забирала 2 перших постраждалих, третій втік з місця події, а пізніше повернувся. Чоловіка, як і 2 його товаришів, забрала карета швидкої.

Селищний голова припустив, причиною трагедії стала випивка та безвідповідальність чоловіків.  За словами Івана Крикуна, розірвалася граната РГД- 5.

Як сказав Орільський селищний голова, господар взяв у руки гранату, щоб пожартувати з товариша. Випадок стався у 5-поверхівці, сусідам пощастило, що була малопотужна наступальна граната, і конструктив будинку не постраждав. Граната сучасна, її господаря шукають серед учасників АТО. Їх в Орільці 19 та 43 сім’ї переселенців.

Головний лікар Лозівської Центральної районної лікарні Володимир Сергієнко повідомив, один з чоловіків помер 21 березня на операційному столі. За словами лікаря, травми чоловіка були смертельними: йому відірвало руку та пошкодило живіт – черевної стінки майже не було.

Двоє інших пацієнтів станом на 22 березня перебувають у травматологічному відділенні у середньо-тяжкому стані. У них чисельні ушкодження всього тіла, деякі рани вже зашили. Далі чоловіків більш детально обстежуватимуть та консультуватимуть лікарі вузького профілю, повідомив Володимир Сергієнко.

У Лозівському відділі поліції розповіли, скоріш за все чоловік грався з гранатою, або намагався викрутити запал. На місці трагедії інших вибухових пристроїв поліціянти не виявили. Зараз правоохоронці з’ясовують, де саме чоловіки взяли гранату, розповів заступник начальника Лозівського відділу поліції Вадим Волков.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PprQaPd24u8&feature=youtu.be{/youtube}